Elektrikli otomobiller yeni bir boyut kazanıyor

Çok amaçlı kullanım özellikleriyle satışa sunulduğu günden bu yana büyük bir başarı elde eden Partner Tepee, kullanım kolaylığı ile elektrikli araç kullanma keyfini bir arada sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Peugeot, sürdürülebilir mobiliteye yönelik elektik destekli scooter ve bisikletler, elektromotorlu scooter dışında kişisel ve çok amaçlı araçlar olmak üzere geniş kapsamlı bir ürün gamı sunan dünyanın tek markası konumunda.

Peugeot Partner Tepee Electric markanın sunmuş olduğu Peugeot iOn, Peugeot Partner Electric van, elektromotorlu scooter yeni Peugeot GenZe, farklı model ve tipte elektrik destekli bisikletler, Peugeot’nun ilk katlanabilir elektrik destekli bisikleti eF01, 45 km/s hıza imkan tanıyan EU01 ve MICRO işbirliği ile geliştirilen elektrik destekli scooter Peugeot e-Kick’ten oluşan elektrikli araç ürün gamını tamamlıyor.

Peugeot Partner Tepee Electric Eylül 2017 itibariyle Uluslararası pazarlarda satışa sunulacak.

Yüzde 100 elektrikli

Yeni Peugeot Partner Tepee Electric, Peugeot Partner Tepee’nin çok amaçlı araçlara has kullanım kolaylığı ve fonksiyonellik gibi özellikleri en iyi şekilde sunuyor. 5 kişiyi rahat ettirecek geniş ve konforlu bir yaşam alanına sahip olan yeni Peugeot Partner Tepee Electric modüler yapısı sayesinde aynı zamanda büyük nesneleri taşıma imkanı da sunuyor. 5 kişilik kullanımda 1350 litre ile sınıfının en iyi değerine sahip olan bagaj hacmi ikinci koltuk sırasının sökülmesiyle tamamen düz bir yükleme zeminine sahip 3 bin  litrelik bir alana ulaşıyor. Açılabilen büyük bagaj kapağı ve arka cam bagaj erişimini ve yüklemeyi kolaylaştırıyor. Söz konusu yüzde 100 elektrikli mükemmel modülerlik çözümü; çocukları okula götürmek, işe gitmek ve hatta aileyle veya arkadaşlarla gezinti yapmak üzere bisiklet taşımak da dahil birçok bir çok aktivitede kullanım olanağı sunuyor.

Günlük kullanımı destekleyen pratik yapı

Yeni Peugeot Partner Tepee Electric yolculukları keyfe dönüştüren ve kullanım kolaylığını destekleyen; iklimlendirme sisteminin programlama, bataryanın şarj durumunu gösterme veya şarj için kalan süre gibi akıllı telefon veya tablet üzerinden kontrol edilebilen özellikler sunuyor. Klima sistemini uzaktan kontrol etme özelliği ile araca binmeden araç içi sıcaklığını önceden ayarlama imkanı sunuyor. Klima sisteminin en az 30 dakika önceden programlanmış olması halinde kullanıcı optimum termal konfora sahip bir araca binebiliyor. Aracın şarj halinde olup olmamasından bağımsız kullanılabilen bu özellik araç şarj olurken kullanıldığında aracın menzili etkilenmiyor.

Sıfır emisyonlu mobilitenin avantajları

Yeni Peugeot Partner Tepee Electric, sunmuş olduğu modülerliğe ve pratikliğe ek olarak elektrikli sistemiyle çok özel avantajlar da sunuyor. Yeni Peugeot Partner Tepee Electric kullanıcıları kullanım pratikliği veya sürüş keyfinden ödün vermeden trafik süresi ve emisyon bölgesi kısıtlamalarından etkilenmeden diledikleri gibi araçlarını kullanabiliyor. Belediyeler ücretsiz veya indirimli otopark ve özel olarak tahsis edilmiş şeritler gibi uygulamalarla elektrikli araç kullanımını teşvik eden çözümler sunuyor ve bunların sayısı her geçen gün artıyor. Bunun dışında elektrikli araç kullanan şirketler örneğin Fransa’daki Şirket Aracı Vergisi (TVS) gibi belirli vergilerden muaf da tutuluyor. İsteğe bağlı olarak sunulan 30 dakika içinde yüzde 80'e varan hızlı şarj modu sürücülerin günlük kullanım alanını genişletirken yüzde 100 elektrikli sistem çevresel etkiyi azaltıyor.

Elektrikli sürüş keyfi

İçten yanmalı motora sahip Peugeot Partner Tepee modelinin platformundan yararlanan yeni Partner Tepee Electric, elektromotorlu sistemini ise 2013 yılından bu yana test edilen ve başarısını kanıtlamış olan Peugeot Partner Electric van modelinden alıyor. 67 HP (49 kW) güç ve 200 Nm tork değerine sahip kompakt boyutlu, yüksek performanslı elektromotor motor kaputunun altına yerleştirilmiş durumda. Yüksek enerji yoğunluğuna ve 22,5 kWh kapasiteye sahip iki adet lityum-iyon batarya kiti aracın altında arka süspansiyonun her iki yanında yer alıyor. Bataryaların konumu Peugeot Partner Tepee’nin ağırlık merkezini düşürürken daha kıvrak ve atak sürüş dinamiklerini beraberinde getiriyor ve sınıfının en geniş bagaj hacmine imkan tanıyor.

.