Ford Otosan, İmalatçı Başarı Ödüllerini verdi

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, "Sektör lideri bir üretici ve 2011 Türkiye İhracat Şampiyonları 2'ncisi olarak, 2023 yılı için hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat rakamını tutturmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ford Otosan'ın düzenlediği "İmalatçı Başarı Ödülleri"nde, Altın Yıldız, Gümüş Yıldız ve Bronz Yıldız ödüllerini 9 imalatçı firma paylaştı.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, düzenlenen gecede; Ford'un ticari araç üretim üssü haline gelmesinde, küresel bir oyuncu olarak dünya pazarında büyük başarı elde etmesinde ve Türkiye'nin en çok satan markasının üretiminde önemli katkıları olan imalatçılarıyla bir araya geldi.

Ford Otosan gecede, çeşitli kriterlere göre yaptığı değerlendirmeler sonucunda 9 imalatçısına da başarı ödülü verdi. Altın Yıldız'a layık bulunan Aka Otomotiv, Beyçelik ve Farba Otomotiv'in ödülleri Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün tarafından verildi.

Gümüş Yıldız Ödülleri, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Grant Belanger tarafından Norm Civata, Ototrim ve Teklas Kauçuk'a verildi.

Delphi Automotive, Kipsan ve Pressan, Bronz Yıldız ödülünü Ford Otosan Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe'nin elinden aldı. Özel teşvik ödülüne layık bulunan Ersan Kauçuk'a ise ödülü TAYSAD Genel Başkan Vekili Alper Kanca tarafından sunuldu.

Ford Otosan bu endüstrinin okulu oldu

Ödül töreninde konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 53 yıl önce yol yokken yola çıktıklarını ve bugün Türkiye'de otomotiv endüstrisinin Ford Otosan ile aynı yaşta olduğunu belirtti.

Yenigün, "Ford Otosan bu endüstrinin okulu oldu. Ford markası bu azim ve sürekli gelişimi doğrultusunda Türk tüketicisinin en çok tercih ettiği marka oldu ve 10 yıldır üst üste pazar lideri olarak kendine sarsılmaz bir yer edindi. Ürünlerimiz pek çok uluslararası ödüle layık görüldü, kalite standartlarımız referans alındı ve pek çok üretim sistemi için model oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Bu başarının herkese ait olduğunu ifade eden Yenigün, "Uluslararası bir oyuncu olarak öğrendiklerimizi sizlere aktarmayı ve beraber gelişmeyi amaçladık. Ford'un know-how'ından faydalanarak özgün tasarımlar yapmanızı ve uluslararası arenada rekabet etmenizi gönülden destekledik. Sürdürülebilir işbirliğimizi daha da artırdık, beraber büyüdük ve beraber kazandık" dedi.

Yenigün, Başbakan Erdoğan'ın TİM'in Türkiye İhracat Şampiyonları ödül töreninde yaptığı konuşmaya da atıfta bulunarak, "Sektör lideri bir üretici ve 2011 Türkiye İhracat Şampiyonları 2'ncisi olarak, Başbakanımızın 2023 yılı için hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat rakamını tutturmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir