Ford'un yeni müşteri yaklaşımı 'Bir Başka'

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yücetürk, müşterileri Ford'un yeni yüzüyle tanıştıracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, "Müşterilerimizi Ford'un yeni yüzüyle tanıştıracağız. Ford denince akla, her geçen gün teknolojileri, güvenliği, donanımları ve tasarımı ile ileriye giden cesur ve heyecan verici bir marka gelecek." dedi.

Yücetürk, Ford'un yeni marka yaklaşımı "Bir Başka"nın lansmanında otomotiv sektörüne ve Ford Otosan'a ilişkin bilgiler verdi.

Ford müşterilerine yönelik uygulamaya alınan yeni satış ve satış sonrası hizmetlerini paylaşan Yücetürk, "Kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimizin karşısına beklentilerinin ötesinde ürün ve hizmetlerle çıktık ve önümüzdeki dönemde de 'Bir Başka' yaklaşımımızla pekiştirerek çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yücetürk, Ford'un "Bir Başka" vizyonuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Müşterilerimizi Ford'un yeni yüzüyle tanıştıracağız. Farklı müşteriler, farklı ihtiyaçlara cevap veren geniş ürün gamımıza katılan yeni ve prestijli ürün portföyümüzle, marka algımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Modern ve sportif yüzümüz, teknolojimiz ve daha fazla donanım mantalitemiz, araçlarımızı sınıflarında en üste konumlandırıyor. Ford denince akla, her geçen gün teknolojileri, güvenliği, donanımları ve tasarımı ile ileriye giden cesur ve heyecan verici bir marka gelecek.

Mevcut ve yeni müşterilerimizin, zaten iyi tanıdığı Ford’a 'Bir Başka' bakmasını sağlayacağız. Bunu 'mükemmel' müşteri deneyimi ile birleştireceğiz. Ford ile karşılaştıkları andan itibaren sorunsuz, yenilikçi ve mutlu eden, iyi hissettiren 'Bir Başka' deneyim yaşamalarını sağlayacağız. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla; müşterilerimizin önümüzdeki dönemde çok daha heyecanlı, çok daha dinamik ve cesur bir marka görmeye hazırlanmalarını istiyoruz... "

"Ford Otosan olarak 16 yeni modeli müşterilerimizle buluşturduk"

Ford’un 2015’ten bu yana giderek yükselen bir tempoyla, heyecan verici yeni modellerini pazara sunduğunu söyleyen Yücetürk, global anlamda satışa sunulacak yeni modellerin çeşitliliğinin Ford Otosan ailesini heyecanlandırdığını kaydetti.

Yücetürk şunları söyledi: "Ford otosan olarak 2015’ten bu yana 16 yeni modelimizi Türkiye pazarında müşterilerimizle buluşturduk. Performans araçlarından, SUV’a uzanan tüm yeni modellerimizle, Ford’un çarpıcı değişimini gözler önüne serdik. Farklı beğeni ve arzulara sahip, daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etmeye başladık. Ford’un gelecek vizyonunda özellikle 2020 yılına kadar satışa sunulacak olan toplam 12 performans otomobili ve diğer otomobil modellerimizdeki çeşitlilik hitap ettiğimiz müşteri kitlesini oldukça genişletecek. Bir Ford bayisinin kapısından giren her insan değişim rüzgarının farkına varacak. Yeni ürünler, yeni hizmet anlayışı ve markamızın yenilikçi yaklaşımıyla müşterilerimize otomobil almaktan öte, daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyim yaşatacağız."

"Üç bayi yeni konsepti uygulamaya başladı"

Bayilerin de Ford’un yeni yüzünü yansıtacak biçimde şekillendirildiğini anlatan Yücetürk, "Yeni konsepte FordStore adını verdik. FordStore, Ford’un Avrupa’daki seçkin bayilerinde başladığı yeni bir müşteri deneyimi uygulaması. Türkiye’de 3 nokta belirledik. İstanbul Şahsuvaroğlu, Ankara Tur Oto ve Antalya Bilaller bayilerimizde FordStore uygulamasına geçtik." bilgisini verdi.

Yücetürk şöyle devam etti:

"Müşterilerimiz, bu bayilerimizde mevcut otomobil ve ticari ürün portföyümüzün yanı sıra, bizim için çok özel, farklı bir deneyim vadeden ürünlerimizle buluşuyor. Edge, Mustang, ST serisi ve RS performans modellerimiz sadece bu bayilerimizde sergileniyor ve satışa sunuluyor. Yine sadece FordStore bayilerimizde satışa sunulan Vignale araçlarımız için showroomlarda özel teknolojik bir alan oluşturduk."

"Ford showroomları '5 Duyu'ya hitap ediyor"

Yücetürk, tüm Ford showroomlarında müşterilere Ford’a özel bir satın alma deneyimi sunmayı da hedeflediklerini belirterek, müşterilerin tüm showroomlarda aynı şeyi görüp, duyup, koklayıp dokunmalarını ve tatmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Bu sebeple "Ford 5 Duyu" projesini geliştirdiklerini ve tüm showroomlarda devreye aldıklarını da ifade eden Yücetürk, "Ford 5 Duyu projesi, müşterimizin bayiye girişinden başlayarak satın alma süreci de dahil deneyimindeki duyusal düzenlemeleri kapsıyor. Müşteri karşılama, Ford modellerini keşfetme ve teslimat alanı gibi özel modüller ile görme, özel araç sergi alanları ile dokunma, kurumsal Ford koku uygulaması ile koklama, müzik yayını ve kampanya bilgilerini kapsayan Merkezi Ford Radyo Uygulaması ile işitme ve Ford Cafe ile müşterilerimizin tat alma duyularını harekete geçireceğiz. Böylelikle müşteri memnuniyetimizi daha da üst seviyeye çıkaracağız." diye konuştu.

"Artışı hemen anında fiyata yansıtmak çok olanaklı değil"

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Yücetürk, kurdaki oynaklığın belirli bir dönemde otomobil fiyatlarına yansıdığını belirterek, "Kur artışları muhakkak, öyle veya böyle fiyatlara bir vadede yansıyor ama burada kurun kalıcı olarak artış seyrine bakmak gerekiyor. Tabii ki ciddi bir artışı hemen anında fiyata yansıtmak çok olanaklı değil. Çünkü elinizde belli bir hacminiz var, o hacmi belirli bir tempoyla satmak zorundasınız. Dolayısıyla faz farkıyla yansıyarak geliyor. Kur anlık olarak arttı ve geri gelecek mi yoksa devam edecek mi gibi bakıp anlamaya çalışmanız gereken pek çok şey var. Basit bir denklem değil." diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde senenin son çeyreğinde yaşanan kalıcı kur artışlarının genelde fiyatlara az yansıdığını aktaran Yücetürk, "Markalar seneyi kapatma telaşıyla, kurdan kaynaklı yapmaları gereken zamları yeni model yılı geçişi gibi noktalara kadar öteleyebiliyor ama bu tabii her markanın kendi esnekliğiyle alakalı bir konu. Kimi marka daha fazlasını yansıtabiliyor, kimi daha az yansıtıp kalanı model yılına bırakabiliyor. Genel manada senenin son çeyreği satışın yoğun olduğu bir dönem. Dayanabildiğimiz kadar dayanalım, bunu ileride yansıtalım yaklaşımı hakim olur genelde firmalarda." değerlendirmesinde bulundu.

"Bugün araç alan 5-6 ay evvel alana göre daha avantajlı"

Yücetürk, taşıt kredilerinin otomotiv sektörünün motoru niteliğinde olduğunu belirterek, kredilerin avantajlı seyretmesi halinde sektördeki satışlara son derece olumlu katkılar yaptığını söyledi.

Son 4-5 ayda taşıt kredilerinin faizlerinde yapılan indirimin satışlara yansıdığını anlatan Yücetürk, "Bugün araç alan 5-6 ay evvel alana göre daha avantajlı. Bir miktar daha az aylık taksitleri ödeyecek duruma geldi. Ekonomideki genel faizlerin seyriyle de alakalı. Eğer gelecek sene faizler düşerse bu büyük bir ihtimalle otomotiv kredilerini de etkileyecektir, olumlu yansıyacaktır. Sektörün iki tane temel motoru var, bir tanesi kur, bir tanesi de krediler. Bir üçüncüsünü de ekleyebiliriz. O da güven endeksi." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir