Honda'nın yeni crossover'ı WR-V'den ilk görüntüler

Önümüzdeki yıl Güney Amerika'da piyasaya sürülmesi beklenen Honda'nın yeni kompakt crossover'ı bu segmentteki mücadeleyi körükleyecek gibi gözüküyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Crossover modellerinin revaçta olduğu bu günlerde Honda, segmentin popülerliğinden yararlanmak için bu sınıfta yeni bir model çıkarmaya karar verdi.

Karşınızda Honda'nın Güney Amerika'da Renault Duster (ülkemizde Dacia Duster) ve Ford EcoSport, Hindistan'da Fiat Urban Cross, VW Cross Polo ve Hyundai i20 Active gibi araçlarla mücadele etmesi planlanan kompakt crossover'ı: WR-V. En iyi olarak "yükseltilmiş" Jazz olarak tanımlanabilecek araç sağlamlaştırılmış gövdesiyle rekabetin had safhada olduğu kompakt crossover pazarına giriş yapmaya hazır görünüyor.

B segmenti araç ile aynı platformda üretilecek WR-V, Güney Amerika'da Honda Fit (ülkemizde Jazz) Twist'in (aşağıdaki galeride görebilirsiniz) halefi olacak. Honda henüz hiçbir teknik detay yayınlamadı ancak aracın birçok donanımını en yeni jenerasyon Jazz'dan alacağını düşünmek yanlış olmaz. Uygun fiyatlı crossover arayan müşterileri hedefleyen WR-V, büyük ihtimalle - Japonya'da satılan Jazz'ların dört tekerlekten çekiş opsiyonuna sahip olmasına rağmen - sadece önden çekişli düzene sahip olacaktır.

Honda'nın WR-V'yi süpermini araçların yükseltilip plastik korumayla daha sağlam bir görünüme kavuşturulmasıyla ortaya çıkan crossover'ların bulunduğu başka pazarlarda satışa çıkarmak isteyip istemeyeceği henüz bilinmiyor. Bir çift tavan çıtası ile ön ve arka alt koruma plakalarıyla standart Jazz'dan daha da farklılaşacak olan modelin kabini de biraz değiştirilecektir.

WR-V, 8 Kasım 2016'da düzenlenecek 29. Sao Paulo Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Brezilya'da bulunan yerel AR&GE ekibi tarafından geliştirilen modelin 2017'de satışa çıkması ve B segmentindeki kardeşinden biraz daha lüks olması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir