İstanbul'a Avrupa'nın en büyük Porsche merkezi

Orta ve doğu Avrupa'nın en büyük Porsche merkezi İstanbul’da açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Maslak’ta bulunan Doğuş Center’da hizmete giren Maslak Doğuş Oto Porsche Showroom, markanın kompakt SUV modeli olan ‘Macan’ ile açıldı. 

İç mekan ve kapasite olarak Avrupa’nın en büyük Porsche Merkezleri’nden biri olarak gösterilen yeni showroom, 1400 metrekare satış ve 750 metrekare servis alanıyla 14 Porsche aracın aynı anda sergilenebiliyor. 10 milyon lira yatırım yapılan showroomdan yıllık satılacak araç hedefi ise 200 olarak açıklandı. Porsche A.G Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bernhard Meier, Porsche’nin geçen yıl dünyada 163 bin araç sattığını, bunun bir önceki yıla göre yüzde 15’lik bir artış olduğunu söyleyerek, “Türkiye de buna 518 adetlik bir katkı yaptı, bir önceki yıla göre satışlar, yüksek vergilere rağmen Türkiye’de yüzde 5 oranında arttı. Bu da seçkin markamız ve yüksek kaliteli spor otomobillerimizin yanında, ortaklarımızın ve çalışanlarımızın da başarısıdır” diye konuştu. Meier, “Büyüme stratejimiz, sürdürülebilir büyüme. Sürdürülebilir büyümemizin temellerinden biri de iş ortaklarımızın ve yatırımcılarımızın güveni ve inancı ile gerçekleştiriyoruz. İstanbul’daki yeni Showroom da bunun bir göstergesi” dedi.

Bu yıl Doğuş Otomotiv ile Porsche işbirliğinin 18’nci yılı olduğunu söyleyen Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, iki büyük mutluluğu aynı anda yaşadıklarını dile getirdi. Bilaloğlu, “İlki, Avrupa’nın en büyük ve önemli Porsche Merkezleri’nden biri olacak Doğuş Oto Porsche Maslak Showroom’unun hizmete açılması. Diğeri ise, Porsche için çok önemli bir model olan Macan’ın Türkiye ön gösterimi” şeklinde konuştu. Macan’ın satışa sunulması ile Porsche satışlarının hız kazanacağını düşündüklerini söyleyen Bilaloğlu, “ Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Porsche’nin günlük kullanıma daha uygun, günlük kullanım rahatlığıyla, Porsche spor sürüş keyfini birleştiren modelleri olan Panamera ve Cayenne özellikle büyük ilgi görüyor. Macan modelinin de aynı nedenler ile Türkiye’de büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Macan gibi kompakt SUV modelinin, şehir içi kullanım kolaylığı gibi nedenler ile özellikle potansiyel kadın Porsche kullanıcıları tarafından da tercih edileceğini düşünüyoruz’’ dedi.

Kaplan 125 bin Euro’ya geliyor

Endonezya dilinde Kaplan anlamına gelen Macan’ın Türkiye’de satışına Nisan ayında başlanacak. Macan modelinin ilk etapta, 258 HP güç üreten 3 litre hacimli V6 dizel motoru Macan S Diesel, 340 HP güç üreten 3 lt hacimli V6 biturbo motorulu Macan S ve 400 HP güç üreten 3.6 litre hacimli V6 biturbo benzinli Macan Turbo versiyonları tüketicilerin beğenisine sunulacak. Porsche Macan S Diesel modeli 125 bin Euro’dan başlayan fiyatlar ile alınabilecek. Macan’ın Türkiye’deki  ilk lansman yılındaki satış hedefi ise 40-50 adet olarak açıklandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir