İstanbul'un ilk resmi tanıtım sitesi, ICVB'ye devredildi

İstanbul Valilliği'nin "www.howtoistanbul.com" adlı tanıtımı sitesinin yönetimi, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'na (ICVB) devredildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'un ilk resmi tanıtım sitesi "howtoistanbul.com", İstanbul Valiliğince, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'na (ICVB) devredildi. 

İstanbul'u kasım 2013'ten bu yana turizm kimliğine uygun, güncel bilgilerle ve kolay ulaşılabilir şekilde tanıtmayı amaçlayan "howtoistanbul.com"un yönetimi, İstanbul Valiliğince, ICVB'ye devredildi. 

Devir protokolü, Merkez Valiliği'ne atanan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve ICVB Başkanı İbrahim Çağlar tarafından imzalandı. 

Mutlu, burada yaptığı konuşmada, İstanbul adına güzel bir projeyi, daha güzel ve görkemli bir noktaya taşımak üzere imza atacaklarını belirterek, "Sevdiğimiz yavrumuzu, çok sevdiğimiz İstanbul Ticaret Odası'nın ellerine teslim edeceğiz" dedi. 

Mutlu, 4 yıl 4 ay İstanbul'a hizmet edebilmenin bahtiyarlığı içerisinde görevinden ayrıldığını belirterek, şunları ifade etti: 

"Bu ayrılık; bir mesai ayrılığı. Netice itibariyle makamlar gelip geçici. Her şeyin bir sonu olduğu gibi, makamların da bir sonu var. Bunların hepsinin gelip geçici olduğunu biliyoruz ama o makamlarda olmak ve görev yapmak, hele ki İstanbul gibi bir şehre hizmet etmek, gerçekten bir fani için de ailesi başta olmak üzere, çoluğuna çocuğuna, yakınlarına, dostlarına bırakılabilecek en büyük mirastır. Bütün maddi miraslar gelip geçicidir. Zenginlik de gelip geçicidir ama gönül zenginliği içerisinde, geride dostlarınıza, eşinize, çocuklarınıza, sizden sonra geleceklere bir sosyal miras bırakabilmenin çok farklı bir tadı vardır. 

Ben de en büyük mirasım olarak inşallah bütün yakınlarıma, bütün tanıdıklarıma gururlanacakları bir İstanbul Valiliği dönemini bırakmak suretiyle bunun keyfini ve bahtiyarlığını yaşadım. Gelişte ve gidişte Hakkın rızası vardır. Bize güvenerek görev tebliğ etmiş olan bütün devlet makamlarımıza da şükranlarımı bir kez daha ifade ediyorum. Güzel şehrimizden makam mesaisi itibariyle ayrılırken, gönül mesaisi itibariyle hiçbir zaman ayrılmayacağımızı ve gönülde mesaimizi sürdüreceğimizi de ifade etmek istiyorum." 

Mutlu, "Biz nereye gidersek gidelim hep İstanbul'a dönmenin heyecanını yaşarız. Biraz duygusallaşıyor insan. Son resmi program gibi oldu bu ve gerçekten böyle bir programda olunca kısaca hissiyatımı sizlerin de izniyle paylaşabilmeyi arzu ettim" diye konuştu. 

İTO ve ICVB Başkanı İbrahim Çağlar ise, İstanbul'un tanıtımı adına önemli bir protokole, büyük bir ihtiyaç olan çok güzel ve önemli bir işe imza atacaklarını söyledi. 

İTO'nun da bu görevi daha ileriye taşıyarak sürdüreceğini vurgulayan Çağlar, "Biz ICVB olarak bunun tanıtımı için çalışacağız, elimizden gelen tüm gayretleri yapacağız" dedi. 

"İTO olarak İstanbul'un çok büyük bir maketini yaptırıyoruz" diyen Çağlar, bu maketi uluslararası fuarlara taşıyacakları bilgisini verdi. 

"howtoistanbul.com"  

Verilen bilgiye göre, ICVB, ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen siteye Almanca, Rusça ve Arapça içerik ekleyecek. Site için mobil uygulama ve indirilebilir haritalar gibi yeni araçlar geliştirecek olan ICVB, sosyal medya kampanyaları ve yurt içi yurt dışı tanıtım faaliyetleri düzenleyecek. ICVB bu şekilde "howtoistanbul" web sitesini bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşımayı hedefliyor. 

İngilizce ve Türkçe dillerinde yayın yapan "howtoistanbul.com", kullanıcılarını panoramik bir İstanbul görüntüsü ile karşılıyor. Tarihi Yarımada'dan Haliç'e uzanan fotoğraf, akşam saatlerinde gece ışıklarına bürünüyor. Site, İstanbul Rehberi, Şehir Ajandası, Faydalı Bilgiler, Rezervasyon, Rengarenk İstanbul ve İstanbul Lezzetleri başlıkları ile açılıyor. Site üzerinden canlı, güncel kent etkinliklerine ulaşılıyor, uçuş bilgilerine ulaşılıp; uçak biletleri alınıyor. Müzekart ve İstanbulkart gibi kentte hayatı kolaylaştıran araçlar ile ilgili detaylara erişilebiliyor. 

"Howtoistanbul.com"un ICVB'ye devredilmesi ile İstanbul'un, turizm tanıtım alanında seri bir şekilde politika üretip uygulayabilmesi hedefleniyor. İstanbul bu sayede hızla değişen küresel ortama uygun stratejiler geliştirilebilecek ve sürekli yenilenen bilgi-işlem teknolojilerinden yararlanabilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir