Lüks markalardan Anadolu açılımı

Kayseri’den, Antep’ten Ferrari talepleri distrübütör şirketi harekete geçirdi. Ankara'ya showroom açmaya hazırlanan Fer Mas'ın bir sonraki durağı Bursa ve Antalya. Lexus da Ankara AVM'de açtığı showroomla Anadolu açılımını başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Anadolu'dan lüks otomobillere ilgi arttı. Kayseri, Antep gibi illerden Ferrari, Maserati taleplerine karşılık vermek için, Tofaş çatısı altında bu iki markanın distribütörlüğünü yapan Fer Mas “Anadolu'ya açılım” başlattı. Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, gelen yoğun talep karşısında Anadolu’nun farklı noktalarında showroom ve servis noktaları açma hazırlığında olduklarını söyledi. Lexus da Anadolu'yu keşfeden lüks markalardan bir diğeri. Şirket özel modellerini ve hizmetlerini Ankara AVM'de açtığı yeni konsept showroom ile sergiliyor.

Açılım Ankara'dan başlıyor

Maserati’nin dizel motorlu modellerinin gelmesiyle birlikte Anadolu’dan yüksek talep aldıklarını belirten Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, 2017 yılında Maserati bayilik sistemini devreye alacaklarının müjdesini verdi. Maserati markası için Anadolu’nun farklı noktalarında showroom ve servis noktaları açılacağını söyleyen Sinan Saip Bel, “Müşterilerimizin sesine kulak verip bu sene alanımızı genişletmeye karar verdik. İlk olarak mart ayı sonunda Ankara’da Maserati showroom’umuzu hayata geçireceğiz” dedi. Bel, Ankara Söğütözü’nde bulunan Koç Kuleleri’nin altında açılacak Maserati showroom’unun ardından Antalya ve Bursa illerinde acacaklarını söyledi.

Otomotivde lider değiştiOtomotivde lider değişti

2005 yılından bu yana Tofaş çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Fer Mas tarafından distribütörlüğü yapılan Ferrari ve Maserati markalarının yılsonu değerlendirme ve hedefler toplantısı Kuruçeşme’deki Fer Mas Showroom’unda gerçekleştirildi. Fer Mas’ın 2016 yılı satış rakamlarını açıklayan Bel, geçen sene toplamda 18 adet Ferrari satışı yapıp, sahiplerine teslim ettiklerini söyledi: Ferrari satışlarında, altı adedi Coupe, altı adedi de Spider olmak üzere satışlarımızın 12 adedini Ferrari 488’ler oluşturdu. 2015 yılında satılan toplam Ferrari sayısının ise 11 adetti.

Maserati'de 3 haneli satış hedefi

Maserati satışlarının 2016 yılında bir önceki yıla paralel şekilde gerçekleştiğini ve yılı 72 adet satışla kapattıklarını dile getiren Bel, Levante satışlarının önemine özellikle dikkati çekti. 2016 yılının ikinci yarısında pazara sunulan Maserati’nin SUV modeli Levante’nin Türkiye’den yoğun bir talep aldığını vurgulayan Bel, “2017 yılından beklentimiz Levante’nin satışlarını yaklaşık 60-70 adetlere çıkararak, Ghibli ve Quattroporte adetlerini de korumak olacaktır. Böylece Maserati tarafında ülkemizde toplamda ilk defa üç haneli rakamlara ulaşmayı hedefl iyoruz” dedi.

İki adet özel seri Ferrari Türkiye’ye geliyor

Bel, Ferrari markası içinse bu yıl 15 adetlik satış hedeflediklerini vurguladı. Bel, araç temini sağladıkları takdirde bu sene Ferrari satışlarında 20’li rakamların üzerine çıkmayı hedefledikleri de bildirdi. 2017’nin Ferrari markası için özel bir yıl olduğunu da vurgulayan Sinan Saip Bel, “Marka bu sene 70. yılını kutluyor. Ferrari bu yıla özel bir uygulama yaparak şu anda üretimde bulunan bütün araçların 70. yıl özel serisini üretiyor. Toplam 5 farklı modelden 350 adet özel üretim otomobil yapılacak. Bu araçlar, Ferrari’nin belirleyeceği özel müşterilere satılacak. Her biri birbirinden farklı, kişiye özel tasarlanacak bu Ferrari’lerden Türkiye’ye iki adet getiriyoruz. Değeri 1 milyon euro civarında” dedi. Bel, “Yılın ilk ayı itibariyle 4 adet Maserati satışı gerçekleştirdik. 2017 yılı için satışı planlanan 15 adet Ferrari’nin 12 adedi şimdiden satıldı, teslimatlarını yıl içerisinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yeni modeller yolda

2017 yılı Ferrari ve Maserati markasında yeni modellerin piyasaya sürüleceğinin de bilgisini veren Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Ferrari’de F12 Berlinetta modelinin yenilenmiş versiyonu bu yıl bizleri bekliyor. Bu modeli Mart ayında Cenevre Fuarı’nda görmeyi umut ediyoruz. Maserati’de ise üretimi geçtiğimiz yıl sonlandırılan GranTurismo ve Gran- Cabrio’nun yeni tasarımıyla ilk defa tanışacağız” dedi.

Lexus her ay farklı bir modeli sergileyecek

Türkiye pazarına geçtiğimiz yıl İstanbul’da açtığı ilk showroomu ile giriş yapan Lexus, şimdi ise özel modellerini ve hizmetlerini açtığı yeni konsept showroom ile Ankaralı kullanıcılarla buluşturuyor. Ankara AVM’de yeni bir konsept showroomu hizmete sokan marka, her ay farklı bir modelin sergileneceği showroomda, iki haftada bir düzenlenen test sürüşü günleri ile kullanıcılara Türkiye’de satışa sunulan Lexus modellerini deneyimleme fırsatı sunuyor. Lexus müşterilerinin rahat ve hızlı hizmet alabilmesi için tasarlanan showroom, her gün 10:00-22:00 arasında hizmet veriyor. Lexus aynı zamanda, 60’a yakın noktada sunduğu servis hizmetleri ile müşterilerinin Türkiye’nin hemen her yerinde satış sonrası hizmetleri kolayca alabilmelerini amaçlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir