Otomotiv sektörü fiyatlarda düşüş bekliyor

MASFED Başkanı Erkoç, otomobil fiyatlarının ÖTV zammı ve döviz kurunun etkisinden dolayı yükseldiğini  dövizin düşmesiyle otomobil piyasanın biraz daha rahatlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, otomobil fiyatlarının ÖTV oranları ve döviz kurundan dolayı yükseldiğini belirterek, "Yaza doğru dövizin düşmesiyle piyasanın biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum." dedi.

Erkoç, son dönemlerde ikinci el piyasasının durgunlaştığına dikkati çekti.

Erkoç, sıfır otomobil fiyatlarındaki yükselişe işaret ederek, "Küçük sınıf arabaların fiyatları bile yaklaşık 80 bin liraya çıktı. Otomobil fiyatları ÖTV oranları ve döviz kurunun etkisinden dolayı yükseldi. Bu artışlardan dolayı ister istemez araç satışlarında bir durgunluk oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Sıfır otomobillere gelen zamların ikinci ele araçlara da yansıdığına dikkati çeken Erkoç, lüks araçlarda ise 50 ila 100 bin lira arasında fiyat artışı görüldüğünü belirtti.

Erkoç, fiyat artışlarının satıcılara da olumsuz yansıdığını anlatarak, "Esnafımızın da alım gücü düşüyor. Eskiden bir oto galericisi vitrine 10 araba çekerken şu an bu 7'ye indi. Bu o iş yerinin zayıfladığını gösteriyor. Satışlardaki durgunluk yedek parça satıcılarını ve tamirciler de dahil olmak üzere tüm sektörü etkiledi." diye konuştu.

Türkiye'de araçların çoğunun ithal olduğuna dikkati çeken, Erkoç, "Yaza doğru dövizin düşmesiyle piyasanın biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum. Yaz aylarına doğru seyahat edenlerin sayısının artmasıyla da piyasa canlanacaktır. Özellikle ikinci el araç alım satımı artacaktır. " ifadelerini kullandı.

'İkinci elde garanti kapsamı 10 bin kilometre''İkinci elde garanti kapsamı 10 bin kilometre'

 Otonomi'de herkese yer var

Otonomi'de doluluk oranının yüzde 75'e çıktığını belirten Erkoç, "Henüz iş yerini buraya taşımayan arkadaşlarımız var. Burada herkese yetecek kadar yerimiz var. Onlar da geldiği zaman ticaretin daha iyi olacağını tahmin ediyorum." dedi. 

Erkoç, öte yandan Otonomi'nin ikinci etabının 2019'da faaliyete gireceğini aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir