'Otomotiv'de büyük değişim yaşanacak'

John Fleming, dünyada ve Türkiye'de otomotiv sektörünün yakın zamanda büyük bir ivme kazanacağını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMRE ESER

Geçtiğimiz günlerde otomotiv sektörü ile bazı temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gelen Ford Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Başkanı John Fleming her sektörde olduğu gibi   'Endüstri 4.0' kavramının otomotiv sektöründe de büyük değişimler yaşatacağını ancak bu değişimin parça parça ve zamana yayılarak gerçekleşeceğini söyledi.

Fleming, yeni sanayi devrimi ile birlikte üretim aşamasının önemli bir parçası olan insan gücünün nasıl etkileneceğini şimdiden kestirmenin zor olacağını ama şirketlerin bu değişimin sonucunda insanların alım gücünün değişmemesi için kendi bünyelerinde önlemler almaya başladığını belirterek şöyle devam etti:

"Çevreci araçların zamanı geldi"

"Fabrikalarda insanların yerine daha çok robotik teknolojiler yaygınlaşacak maliyetler azalacak.  Otomotiv sektörü yakın zamanda çok büyük bir ivme kazanacak. Artık sürücüsüz otomobillerin ve daha çevreci araçların zamanının geldiğini düşünüyorum. Türkiye'deki ÖTV ve diğer zamanların oranları çok yüksek. Ne zaman vergileri artırıp insanların aynı ürüne daha fazla para ödemesine neden olursanız bunun olumsuz etkisiniz yaşarsınız."

Otomotiv üretimi 11 ayda yüzde 8 arttıOtomotiv üretimi 11 ayda yüzde 8 arttı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir