Özbekistan 'Peugeot ve Citroen' araç üretecek

Özbekistan devlet otomobiller sanayi şirketi Groupe Peugeot Citroen Automobiles ile Ortak Girişim şirketi kurma anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özbekistan devlet otomobiller sanayi şirketi 'Özavtosanoat' ve Groupe Peugeot Citroen Automobiles arasında yüzde 50'şer ortak olacakları yeni ortak girişim şirketi kurma anlaşması imzalandı.

Özbekistan Otomobil Sanayi Birliği'nden (Uzavtosanoat) yapılan açıklamaya göre, Uzavtosanoat ile PSA Peugeot Citroen arasında ülkenin Cizzah serbest ekonomi bölgesinde, eşit paylarla tüzük sermayesi 30 milyon avro olan "Uzbekistan Peugeot Citroen Automotive" ortak şirketinin kurulmasına ilişkin anlaşmaya imza atıldı.

Proje tutarı 130 milyon avro olan ortak fabrikada, Peugeot ve Citroen markaları altında yıllık 16 bin adet ticari araç üretilecek. 2019'da üretime başlayacak fabrikada üretilen ticari araçlar, iç piyasanın yanı sıra diğer ülkelere de verilecek. 

Fabrika ile araç üretim tesisi eksikliği giderilecek

Uzavtosanoat Başkan Yardımcısı Rustam Yusupov, konuya ilişkin değerlendirmesinde, otomotiv sanayinin hızla gelişmekte olduğu Özbekistan'da hala ticari araç üretim tesislerinin bulunmadığını hatırlatarak, söz konusu fabrikanın faaliyete açılmasıyla ülkedeki söz konusu eksikliğin de giderileceğini bildirdi.

"Yapıcı diyalok yüksek"

Peugeot Citroen Başkan Yardımcısı Christophe Berzehan da söz konusu projenin hayata geçirilmesinin ticari araçların satışının artırılması ve şirketin bölgede genişlemesi için iyi bir imkan olduğunu, bu çerçevede Özbekistanlı ortaklarının yapıcı diyaloğunu yüksek değerlendirdiklerini kaydetti.

Özbekistan'da, hala Uzavtosanoat Devlet İşletmesi bünyesinde ABD'nin Chevrolet şirketi iş birliğiyle binek araç, Almanya'nın MAN şirketi iş birliğiyle kamyon, Japonya'nın Isuzu şirketi iş birliğiyle de minibüs ve kamyonet üretimi yapılıyo

Bu konularda ilginizi çekebilir