Peugeot'un amiral gemisi "301"

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti, lansmanı yaklaşık 1 yıl önce gerçekleştirilen 301 modelinin çoktan Peugeot'nun amiral gemisi olduğunu söyledi. Bergeretti ayrıca yeni "308"in çok yakında tanıtılacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS- Bergeretti, yaptığı açıklamada, bu yıl ekim ayı itibariyle Peugeot'un Türkiye'deki satışlarının geçen seneye göre yüzde 14'lük bir artış gösterdiğini belirtti. 

Türkiye'deki genel otomobil pazarındaki artışın yüzde 9 civarında gerçekleştiğini aktaran Bergeretti, pazara göre daha hızlı bir hacim artışı gerçekleştirmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Pazarda, binek araçların lehine bir değişim olduğuna dikkati çeken Bergeretti, "Ticari araçlardaki satışlarda bir gerileme söz konusu. Bununla birlikte binek araçlarda pazar daha çok arttı. Binek araçlarda yüzde 20'nin üzerinde bir oranda artış yaşandı ancak diğer taraftan ticari araç pazarı yüzde 10 civarında düştü" dedi. 

Bergeretti, yılın ikinci altı ayında Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesinin ve faiz artışlarının satışlara olumsuz yansıdığını söyledi. 

Kur değişikliğinin etkisini hemen göstermediğini, eylül ve ekim ayları itibariyle satış rakamlarında gerilemenin başladığını dile getiren Bergeretti, yıl sonu itibariyle satış hedeflerini 33 binler civarında revize etmek durumunda kaldıklarını belirtti. 

Eylül ve ekim satışlarının yıl sonu satış hedeflerini revize etmelerine yol açtığını ifade eden Bergeretti, Peugeout'un sektördeki pazar payının yüzde 4 civarında olduğunu açıkladı. 

Her zaman daha çok satış gerçekleştirmek ve pazardan daha fazla pay almak adına mücadele ettiklerini ancak bunun kolay olmadığını vurgulayan Bergeretti, "Türkiye pazarı da Avrupa'daki olgunlaşmış pazarlar gibi davranmaya başladı. Artı 1 puan pazar payı kazanabilmek çok maliyetli hareketler gerektiriyor" diye konuştu.  

Yeni 308 görücüye çıkacak 

Marc Bergeretti, yeni yılda çok önemli faaliyetler gerçekleştireceklerini dile getirerek, 2014'ün ilk aylarında yeni 308 modelinin lansmanını yapacaklarını söyledi. 

Lansmanını geçen yıl yaptıkları 301 modelinde ise çok iyi satış rakamlarına ulaştıklarını belirten Bergeretti, "Lansmanını gerçekleştireli bir seneyi çok az bir süre geçen 301, çoktan amiral gemimiz haline geldi. Segmenti içerisinde ikinci pozisyonda. Yılda 10 bin satış rakamı hedefini çoktan aştık" dedi. 

Aracın kullanıcılarıyla çok güzel şekilde buluştuğunu ifade eden Bergeretti, tüm kullanıcılardan ve bayilerden güzel geri bildirimler aldıklarını belirtti. 

Bergeretti, gelecek yıllarda 301 modeli üzerinde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir