"Parçaları Buluşturan Pazar" başlıyor

OİB tarafından düzenlenen "Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması" için başvurular alınmaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA -Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması"na başvuruda bulunacakların, projelerini 14 Mart 2014 tarihine kadar teslim etmeleri gerektiğini bildirildi.  

Geleneksel hale gelen etkinliğe rekor katılım beklenirken, dereceye girecek projelere 17-18 Nisan 2014'te gerçekleştirilecek ödül töreninde, toplamda yaklaşık 300 bin TL ödül verilecek. 

OİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin en dinamik sektörü otomotiv endüstrisinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Ar-Ge Proje Pazarı", profesyonelleri, akademisyenleri ve sanayicileri bir araya getirecek. Akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten üniversite, araştırma merkezi ve firmalar, sanayiciler ile profesyonel olarak bu işle ilgilenen herkesin projelerinin sanayiye kazandırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenerek yapılması istenen Ar-Ge projeleri, kategori ayrımı olmaksızın ele alınacak.  

Etkinlikte projeleri seçilen araştırmacı ve akademisyenlerin projelerini sunabileceği ve sanayicilerle bir araya gelerek bire bir görüşme olanağına sahip olacakları bir sergi de düzenlenecek. 

Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) koordinatörlüğünde, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) organizasyonuyla düzenlenecek "3. Ar-Ge Proje Pazarı", bu yıl "Parçaları Buluşturan Pazar" sloganıyla gerçekleşecek. 

Proje pazarına ilişkin gelecek günlerde üniversitelerde tanıtım toplantıları gerçekleştirilmeye başlanacak. Projeler en geç 14 Mart'a kadar "www.otomotivprojepazari.com" adresine teslim edilebilecek. Yarışma ile ilgili her türlü bilgiye de yine bu adresten ulaşılabilecek. Dereceye girecek projelere ise toplamda 120 bin TL ödül verilecek. 

"3. Komponent Tasarım Yarışması"  

"3. Komponent Tasarım Yarışması" ise tasarım tutkunlarına kendi hayallerindeki tasarımlarını gün ışığına çıkarma keyfi yaşatacak. Otomotiv sektöründe yeni ürünlerin geliştirilmesi ve tasarım etkinliklerinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen bu yarışma ile sektör için yenilikçi tasarımların desteklenmesi amaçlanıyor. 

Üniversitelerin ilgili fakültelerindeki öğrencilere  ve 18 yaş üstü Türk vatandaşlarına açık olan yarışma, "Ergonomi, Yenilenebilir Enerji ve Çevre, Emniyet, Mekanik/Fonksiyonellik" olmak üzere 4  kategoride gerçekleşecek. 14 Mart 2014'e kadar başvuruların kabul edileceği yarışmada öğrenci ve serbest kategorilerinde toplam 173 bin lira ödül dağıtılacak. 

Para ödüllerinin yanı sıra Ekonomi Bakanlığının uygun gördüğü proje sahipleri, bakanlık desteğiyle iki yıl yurt dışında tasarım eğitimi almaya hak kazanabilecek. Katılımcılar detaylı bilgilere "www.otomotivtasarimyarismasi.com" adresinden ulaşabilecek. 

OİB'in organizatörlüğünde ilk kez 2012'de düzenlenen yarışmalara 302 proje katılırken, geçtiğimiz yıl müracaat sayısı 700'ü bulmuştu. Bu yıl da katılımın artarak rekor bir seviyeye ulaşması bekleniyor. 

Ödül töreni ise her iki etkinlik için 17-18 Nisan 2014 tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir