Renault, çevreci yatırımlarını hızlandırıyor

Renault Grubu, karbon salımlarının azaltılmasına yardımcı olacak endüstriyel çözümlerdeki yatırımlarına hızlandırarak devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yüzde 100 elektrikli arabaya ciddi anlamda yatırım yapan ilk Avrupalı otomobil üreticisi olan Renault Grubu, geçmiş üç yılda bütün araçlarının karbon ayak izini yüzde 10 azalttı. 

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 21. Taraflar Konferansı (COP21) çerçevesinde ve otomotiv sanayinde yakın zaman önce yaşanan sarsıcı olayların ardından, Renault, çevreyi daha fazla korumak için teknolojileri daha hızlı bir tempoyla geliştirme kararı aldı. 

Açıklamada Renault Grubunun, bu bağlamda yetkililer tarafından oluşturulmuş olan bağımsız komisyonu Fransız otomotiv üreticileri için iyi bir haber olarak gördüğü ve bu durumun, müşterilerin hak ettikleri şeffaflık seviyesini artıracağına inandığı belirtildi. 

Renault araçlarının bu şeffaflık doğrultusunda, salım kontrol sistemlerini atlatmak için tasarlanmış olan hileli yazılım veya sistemlerle donatılmadığı, mevzuata uygun olarak onaylandığı kaydedilen açıklamada, Renault için mevcut kullanım şartlarındaki nitrojen oksitlerin salımı (NOx) konusunda ciddi gelişim potansiyeli bulunduğu da ifade edildi. 

Açıklamaya göre, 2015 Temmuz ayında, Renault Mühendislik, nitrojen oksitlerin salımını daha da azaltmak için çözümler geliştirmek amacıyla bir araştırma programı geliştirdi. 

Hızlandırılmış bir mühendislik ve uygulama planı çerçevesinde, Renault, Egzoz Gazı Devridaimi (EGR) kontrol sistemlerinin performansını artırmak için bir süreç başlattı. 

Bu programın amacı, 50 milyon euro ek bütçe ile standartlardaki salımlar ve gerçek salımlar arasındaki farkı ciddi anlamda kapatmak. Gelişmiş EGR, Temmuz 2016'dan başlayarak, imalat hattından çıkan yeni araçlar üzerinde artan bir şekilde uygulanacak. 

Aynı zamanda Renault, İttifak ortağı Nissan ile birlikte, gelecek Euro6d düzenlemesine uygun, gittikçe daha temiz ve verimli yeni nesil motorlar üretmek için, beş yıl içerisinde Ar-Ge'ye 1,2 milyar euro yatırım yaparak sürdürdüğü programına da devam ediyor. Ayrıca bu programı da ilerletme kararı alındı. 
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir