Sakarya'da üretilen "Gazelle Next" Türkiye pazarına çıktı

Türkiye'de yatırım yapan Rusya'nın ticari araç markası GAZ, 2015 yılında yüzde 7 pazar payıyla 1.500 adet satış gerçekleştirmeyi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de yatırım yapan Rusya'nın ticari araç markası GAZ, Mersa Otomotiv iş birliğiyle Sakarya'da üretilen yeni modeli "Gazelle Next"i Türkiye pazarına sundu. Araç, Türkiye'den diğer ülkelere de ihraç edilecek. 

GAZ Group Üst Yöneticisi (CEO) Vadim Sorokin, Gazelle Next'in tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu aracın üretiminin 2013 nisan ayında başladığını ve araçta fonksiyonellik, ekonomiklik ve konfor özelliklerinin bulunduğunu ifade etti. 

Ticaret için araç ürettiklerini dile getiren Sorokin, bu araçla müşterilerin para kazanması gerektiğini, bu sebeple uygun fiyata, iyi garanti şartları ve yedek parça imkanları sunduklarını dile getirdi. 

Üretiminde Türkiye'de üretilen pek çok yedek parçanın kullanıldığını anlatan Sorokin, "Yakın zamanda motor parçaları satın almaya başladık. Bu yedek parçaların kalitesine değer veriyoruz ve Türk üreticilerin rekabet gücüne sahip olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de üretime başladığımız dikkate alındığında, iş birliğimizin gelişeceğine inanıyorum" diye konuştu. 

Mersa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören de GAZ markasının, Rusya'nın ilk sıradaki en büyük ticari araç üreticisi olduğunu ve Avrupa'da da ilk 10 ticari üretici arasında yer aldığını belirtti. 

GAZ'ın, Rusya'da yüzde 53 pazar payına sahip bir marka olmasının yanı sıra gelişen dünya otomotiv arenasında yer alma isteğinin de canlılığını koruduğunu aktaran Gören, şöyle devam etti: 

"Mersa Otomotiv'in, Türkiye'de ticari araç sektöründe beklentiler doğrultusundaki açığı fark etmesiyle oluşan sinerji sonucu, GAZ Ticari Araçlar Türkiye projesi ortaya çıkmıştır. Bu proje, orta ve uzun vadeli bir proje olarak ele alınmıştır. 4 yıl önce aldığımız ortak kararlar ve 2 yıl önce başlattığımız yatırım sonucunda bugün, GAZ Ticari Araçlar Türkiye, yepyeni bir imaj ve yapıyla huzurlarınızda bulunmaktadır. Ayrıca bu yeni yapıda GAZ Group ile sürdürdüğümüz uyumlu birlikteliğin önemi çok büyük." 

"Yerlileşmeyi ön planda tutmayı hedefliyoruz" 

GAZ Türkiye'nin, Next modellerinin üretimi için 2014-2016 hedefini belirlediğini ve üretim kapasitesini buna göre düzenlediğini aktaran Gören, bu kapsamda, yıllık üretim kapasitelerini 4 bin 500 adet olarak belirledikleri ve 2015-2016 yıllarında, iç pazar, ihracat adetleri ve yeni modellerle doğru orantılı ilave yatırımlar yapılmasının planlandığı bilgisini verdi. 

Gören, Next modellerinin, ekonomikliğin yanı sıra modern çizgileri, sağlamlığı ve konforu da müşterilerle buluşturacağını belirterek, bunu yaparken Türk yan sanayisinden faydalanıp yerlileşmeyi ön planda tutmayı hedeflediklerini söyledi. 

Yüzde 30 seviyesinde olan yerlileştirme oranlarını 1 yıl içinde yüzde 40'a ulaştırmanın en önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Gören, "Bu sayede, ortaya koyduğumuz vizyon, al sat yerine yap sat, anlayışı oluşturmuştur. Böylece gerek Türk otomotiv yan sanayine, gerekse de yapılacak ihracatla ülke ekonomisi için önemli bir kaynak oluşturulacaktır. Next'in, Türk tüketicisinin beğenisini kazanacağına olan inancımız tam. Amacımız, segmentimize yeni bir soluk getirmek, müşterilerimize en kaliteli aracı en uygun fiyata sunmaktır" ifadelerini kullandı. 

"Hedefimiz 2015 yılında yüzde 7 pazar payı" 

GAZ Group Satış ve Pazarlama Direktörü Oleg Markov ise Gazelle Next'in rekabet gücü olan bir araç olduğunu belirterek, aracın hem Rusya pazarında hem dışarda dünyanın önde gelen markalarıyla rekabet ettiğine dikkati çekti. 

Rusya pazarında pazar paylarını artırarak yüzde 50'ye ulaştıklarını dile getiren Markov, "Bu oran aslında Gazelle Next'i üretmemizle gerçekleşti. Bu 1,5 yıl içinde satış ve satış sonrası hizmetlerimizi vermek için yapımızı oluşturduk. Rusya'da hizmet verdiğimiz Assistance programını Türkiye'de de uygulayacağız. Bu hizmet, teknik destek, mobil servis, tüketici hizmeti ve kaza durumunda hukuk desteği sağlıyor" diye konuştu. 

GAZ Ticari Araçlar Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu da sektörde ticari araç segmentinin giderek daha fazla önem kazandığını belirterek, hedeflerinin 2015 yılında yüzde 7 pazar payıyla 1.500 adet satış gerçekleştirmek olduğunu bildirdi.  

Tiryakioğlu, "Euro 5 normlarına uygun, 120 beygirlik Cummins turbo 2,8 lt. dizel motor, ZF direksiyon sistemi, Bosch ABS fren sistemi, Jantsa gibi dünyaca ünlü yerli ve yabancı komponentlerle üretilen Gazelle Next, kolay sürüş imkanı ile ağır yol koşullarındaki başarısıyla Türkiye için ideal hafif ticari araçlar arasında sağlam bir yer edinecektir. Gazelle Next, 3,5 ton ağırlığı ve 20 metreküpe varan yüksek taşıma kapasitesiyle en zorlu yol koşullarında bile mükemmel çözüm sunmaktadır. Rahat ve ferah iç kabini ile mükemmel sürüş imkanı veren Gazelle Next, konforu ve fonksiyonel teknik çözümleri ile müşterilerimizin tüm beklentilerini de karşılayacaktır" ifadelerini kullandı.  

Cengiz Tiryakioğlu, bayi sayılarını 24'e, yetkili servis sayılarını 38'e çıkardıklarını ve bu sayıyı artırmayı amaçladıklarını kaydetti. 

Toplantının ardından 3 Kazak pilottan oluşan Tarabanko Takımı, Gazelle Next araçlarla gösteri yaptı. Basın mensupları da test sürüşü gerçekleştirdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir