Son kampanyalarla zam öncesi stok eritme yarışı

ÖTV farkı ve kur artışı fiyatlara yansıtılmadı, zamlı fiyata yakalanmak istemeyenler bayilere koştu, böylece yıl sonuna doğru da satışlar arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Otomobilde zam kapıda. 25 Kasım’da yürürlüğe giren yeni ÖTV mevzuatından kaynaklı zamlar ocakta fiyatlara yansıtılacak. ÖTV farkınından dolayı araçlara yüzde 3 ila 10 arasında zam yolda. Lüks segmente ise bu oran yüzde 23’lere çıkıyor. Kur artışı da ekstra zam getirecek. Firmalar yılsonuna kadar stokları eritmek için ÖTV ve kur farkını aralık ayında fiyatlara yansıtmadı. Zamsız fiyatlar alıcıya cazip gelince alımlar da öne çekildi. Otomotivciler kampanyaların da etkisiyle bu yıl ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara ve sektördeki kayıplara rağmen geçen yılın rakamlarını yakalamayı hedefliyor.

Volkswagen'de indirim ve 'sabit kur'lu kampanya

Aralık ayında, 2016 yıl sonu Volkswagen kampanyası kapsamında; 31 Aralık 2016 tarihine kadar geçerli olmak üzere Volkswagen modelleri yüzde 5’e varan indirimlerle Volkswagen yetkili satıcıları’nda. Aralık ayına özel fırsatlar dahilinde, 2016 model VW Polo için %5, 2016 model VW Golf, VW Jetta, VW Passat ve VW Passat Variant modelleri için ise yüzde 3 indirimli Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyat Listeleri uygulanıyor. Ayrıca 2016 model Volkswagen CC 1€ = 2,98 TL, Yeni VW Tiguan 1€ = 3,04 TL, VW Golf R, Yeni VW Beetle ve VW Scirocco 1€ = 3,08 TL, VW Touareg ise 1€ = 3,18 TL sabit kur avantajı ile satışta.

Renault ve Dacia’da ÖTV ve kur farkı yok

Renault, aralık ayında tüm binek modellerinde “ÖTV ve Kur Farkı Bizden” kampanyası düzenliyor. Ayrıca binek otomobillerde 48 bin TL için 24 aya kadar yüzde 0,99 ve 48 aya kadar yüzde 1,19 faiz oranları bulunuyor. Renault, hafif ticari araç modellerinde ise müşterilerine sıfır faiz fırsatı sunuyor. Dacia binek otomobillerinde de ÖTV farkı yok. Dacia binek ve hafif ticari modellerinin satın alımlarında finans kampanyasından yararlanmak isteyen müşteriler için avantajlı faiz oranları sunuluyor.

Mercedes'te kredi tutarı 150 binTL'ye kadar çıkıyor

Mercedes-Benz otomobil kampanyaları Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, aralık ayına özel sunduğu kampanya kapsamında A-Serisi, B-Serisi CLA ve GLA otomobil alımlarında Mercedes- Benz Kasko tercih edilmesi durumunda 90 bin TL’ye varan kredi tutarı için 36 aya varan vade seçenekleri ve ayda 1.682 TL’den başlayan aylık ödemelerden yararlanmak mümkün. Ayrıca Mercedes-Benz Kasko tercih edilmesi durumunda 130 bin TL’ye varan kredi tutarı ve 3.042 TL’den başlayan aylık ödemelerle Mercedes-Benz C-Serisi, 150 bin TL’ye varan kredi tutarı ve 3.722 TL’den başlayan Mercedes Benz E-Serisi sahibi olunabilir.

Audi A3 Sedan’da sıfır faiz fırsatı sürüyor

Aralık ayında, Audi A3 Sedan modeli için geçerli kampanya kapsamında ÖTV farkı alınmıyor. Sınırlı sayıda Audi A3 Sedan, yüzde 0 faiz oranıyla satılacak. ZUBİ- ZU üyelerine özel, Audi A3 Sedan Dynamic 1.6 TDI motor seçenekli araçlar için 31 Aralık 2016’ya kadar devam eden kampanya, yüzde 0 faiz oranı ve özel kur avantajları sunuyor. 40 bin TL kredi kullanımı ve 18 ayla sınırlı olup, Audi Kasko ve Uzatılmış Garanti alınması durumunda geçerli.

Alfa Romeo’da 24 bin TL'ye kadar 12 ay vade, sıfır faiz

Alfa Romeo, yenilenen Giulietta için aralık ayına özel düzenlenen kampanya ile ÖTV farkını karşılıyor. Koç Fiat Kredi desteği ile devreye alınan kampanyada, 0 faizli kredi imkânıyla satın alma fırsatı sunuluyor. 2016 yılının son ayında, Giulietta için çok özel bir satın alma fırsatı sunan Alfa Romeo, ÖTV farkını karşıladığı, sıfır faizli kredi kampanyasıyla otomobil sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Kampanya kapsamında 24 bin TL’ye kadar 12 ay vade ve sıfır faizli eşit ödemeli kredi imkânı da sunuluyor. Yeni Giulietta, 1.6 litrelik 120 HP güç üreten JTDM turbo dizel motor TCT otomatik şanzıman seçeneğinin yanı sıra 1.4 litre 170 HP’lik benzinli TCT şanzımanlı versiyonuyla satışta.

Toyota'nın kampanya kozu indirim ve uygun faiz

Toyota, kur artışlarına rağmen rekabetçi fiyatlarını aralık ayı kampanyasına yansıtıyor. Toyota’nın aralık kampanyasında 7 bin TL’ye varan indirimlerin yanında, piyasa şartlarındaki uygun faiz ve vade seçenekleri de bulunuyor. Aralık kampanyasında Yaris ve Hilux 3 bin TL’ye, ÖTV ve kur farkının Toyota tarafından karşılandığı Corolla’nın dizel versiyonlarında ise 7 bin TL’ye varan indirimlerle tüm Toyota plazalarda yeni sahiplerini bekliyor. Bunun yanında ayrıca geçtiğimiz 15 Kasım’da sunulan Türkiye üretimi Toyota C-HR da özel fiyatlar ile satışlarına devam ediyor. Aralık kampanyasında, Toyota Yaris 45 bin 350 TL’den, Auris 57 bin 950 TL’den, Corolla 57 bin 950 TL’den ve Hilux otomatik vites versiyonu da 92 bin 700 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Crossover segmentine farklı bir bakış açısı getiren Toyota C-HR ise kampanyaya özel fiyatlarıyla dikkat çekiyor. İndirimlerin yanı sıra taksitler 6 ay ertelenebilecek.Yüzde 1,09’dan başlayan faiz oranları ve 48 aya varan vade seçenekleri ile Toyota’nın aralık kampanyasından yararlanacaklar, ödemelerine 2017 yılının Haziran ayında başlayabilecekler.

Skoda sahibi olmak isteyen faiz ödemeyecek

Skoda, Aralık ayında tüm modellerinde özel fiyat avantajları uyguluyor. Aralık kampanyaları kapsamında Fabia, Rapid & Rapid SB, Yeti ve Octavia modellerinde yeni ÖTV düzenlemesi sonucu ortaya çıkan fiyat artışını karşılıyor. Türkiye'de yılın otomobili seçilen Superb'te ise Aralık ayı fırsatları 1,4 TSI ve 1,6 TDI motora sahip versiyonlarda 3 bin TL, 2,0 TSI ve TDI motor seçeneklerine sahip versiyonlarda ise 6 bin 500 TL’ye ulaşıyor.

Jeep, Renegade’de ÖTV farkı ve faizi sıfırlıyor

Jeep, aralık ayında tüm modelleri için müşterilerine sunduğu avantajlı kredili satın alma imkanları sunduğu kampanyasıyla ön plana çıkıyor. Jeep, yılın son kampanyası kapsamında Renegade modeli için ÖTV farkını karşılarken sıfır faizle kredi imkanı sunuyor. SUV araçların ikonik markası Jeep, yılın son ayında en çok satan modeli Renegade’de ÖTV farkını karşılayarak önemli bir satın alma avantajı sunarken, aynı zamanda 24 bin TL’ye kadar 0 faizle 12 aya varan vadeli kredi imkânı sağlıyor. 75. yılını kutlayan Jeep’in, Renegade modeline 94 bin 950 TL başlayan fiyatlar ile sahip olunabiliyor.

Fiat’ta aralık sonuna kadar avantajlı fiyatlara devam

Fiat, aralıkta yepyeni bir Fiat Egea Sedan modeline sahip olmak isteyenlere 25 bin TL’ye varan 0 faizli kredi imkânı sunuyor. Fiat bununla birlikte 1.6 litre dizel motorlu ve üst donanım Fiat Egea Sedan versiyonlarında ÖTV farkını karşılayarak otomobilseverlere avantajlı imkânlar da sağlıyor. Kampanya dahilinde ayrıca Fiat Egea Hatchback ve Egea Station Wagon ile Linea, Punto, Panda ve Fiat 500 Ailesi modellerinde tüm vade ve tutarlarda yüzde 0.99 sabit faizli kredi avantajı da sağlanıyor.

Fiat Linea 47 bin 900 TL, Fiat Egea Sedan 54 bin 900 TL, Fiat Egea Hatchback 56 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Peugeot tüm modellerde özel fi yatlar uyguluyor

Peugeot Türkiye, aralık ayında özel fırsatlar sunuyor. Peugeot 208’de, 20 bin TL ve 20 aya varan yüzde 0 faizli kredi imkanı sunuluyor. Peugeot 308’de, 30 bin TL 30 ay yüzde 0 faizli kredi seçeneği veya ötv farkının yansıtılmadığı özel fiyatlar sunuluyor. Yeni SUV Peugeot 2008’de 20 bin TL 20 ay %0 faizli kredi imkanı sunuluyor. Peugeot 508 Active ve Allure versiyonlarında geçerli 4 bin TL’ye kadar kampanya indirimine ek olarak 40 bin TL ve 20 aya varan %0 faizli kredi imkanı sunuluyor. Peugeot 301 Allure HDi versiyonunda 15 bin TL 15 ay %0 faizli kredi fırsatı sunuluyor. Hafif ticari ürün gamının başarılı modeli Partner Tepee’de 20 ay vade ile 20 bin TL krediyi %0 faiz kredi imkanı var.

Goodyear'ın kış kampanyası kulaklık hediyeli

Goodyear, havaların soğumasıyla birlikte tüketicilerine yepyeni bir kış kampanyası sunuyor. 31 Aralık 2016 tarihine kadar geçerli olacak kampanyaya katılan Goodyear bayilerinden ve satış noktalarından, 16” jant ve üzeri Goodyear marka binek veya 4x4, kış veya dört mevsim lastiği ürünlerinden tek seferde 4 adet satın alan herkes, Sony marka kulaklığa ücretsiz sahip olacak. Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Mahmut Sarıoğlu, mevsimine uygun lastik kullanımının sürüş güvenliği açısından öneminin yanı sıra, tüketicilerin bütçesine ve lastik ömrüne olan olumlu etkilerinin altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir