Toyota'dan Cenevre'de 3 dünya prömiyeri

Toyota, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Yeni Yaris ile birlikte 3 dünya prömiyeri gerçekleştirdi. Fuara en yenileriyle katılan Toyota aynı zamanda WRC yarış otomobilinden ilham alan yüksek performans modeli Yaris GRMN’yi de tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yaris’in, yeni ve yüksek verimliliğe sahip 1.5 litre benzinli motora sahip versiyonu da yine ilk kez Cenevre Motor Show’da beğenilere sunuldu.


İlk olarak Cenevre’de örtüsü açılan Yeni Yaris, tasarımı, artırılan donanım seviyesi ve çok daha iyileştirilen sürüş konforuyla dikkatleri üzerinde topladı. Yeni Yaris’i geliştirirken tasarım, kalite, performans ve güvenliğe odaklanan Toyota, Yaris için 90 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdi. Otomobilin tasarımını, performansını ve güvenliğini artırmak adına 900’den daha fazla yeni parça kullanıldı.

Yeni Yaris ile birlikte, mevcut 1.33 litre ünite yerini yeni 1.5 litre dört silindirli benzinli motora bırakacak. Yeni Yaris’in atmosferik 1,496 cm3 motoru, 111 HP güç ve 136 Nm tork üretiyor. Böylelikle; hem şehir içi yolda hem de otoyolda konforlu ve atak bir sürüşe sahip. Yaris, sınıfında hibrit versiyonunu da sunarak kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sunmayı sürdürecek. Toyota’nın dünya çapında lider olduğu hibrit teknolojisi, daha akıcı ve rahat bir sürüş sağlarken, kusursuz bir yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleri sunuyor.

Toyota’nın yüksek performanslı modeli: Yaris GRMN

Toyota’nın Cenevre’deki standının en heyecan verici modeli ise, Yeni Yaris GRMN oldu. İsmini (Gazoo Racing Masters of Nürburgring) Toyota Gazoo Racing’den ve geliştirildiği efsanevi pist Nürburgring-Nordschleife’den alan Yaris GRMN sadece sıradan bir hızlı otomobil olmakla kalmıyor, Toyota’nın motorsporları programından geliştirilen mühendisliğinden de doğrudan faydalanan bir model olarak dikkat çekiyor. Yeni 1.8 litrelik kompresörlü motora sahip Yaris GRMN, 210 HP güç üreterek daha hızlı, çevik ve keyifli bir sürüş sağlıyor. Gücünü altı ileri manuel şanzımanla ön tekerleklere aktaran Yaris GRMN, sınıfının en iyi 0-100 km/s değerlerini sunmayı hedefliyor. Yaris’in yüksek performanslı GRMN modeli, 2018’in başından itibaren satışa sunulacak.

'Avrupa'da Yılın Otomobili' belli oldu'Avrupa'da Yılın Otomobili' belli oldu

 Toyota’nın 2030 şehir içi ulaşım vizyonu: i-TRIL CONCEPT

2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen ve aktif eğim teknolojisine sahip i-TRIL Concept, otomobillere, elektrikli araçlara, toplu taşımaya ve motosikletlere alternatif olarak dikkat çekiyor. Yeni konsept araç, şehir içi yavaş hızlarda giderken bile eğlenceli bir sürüş vaat ediyor. Elektrikli motora sahip ve sadece 600 kg ağırlığındaki i-TRIL, 2,830 mm uzunluk ve 1,460 mm yükseklikte. Şehir içinde keyifli ve rahat bir sürüş sağlayan konsept araç, 4 metrelik bir dönüş çapı sunuyor. Toyota’nın yeni konsept aracı 200 km’den daha fazla menzile sahip ve otonom sürüş özellikleriyle de öne çıkıyor. Toyota i-TRIL’in en önemli özelliklerinden biri ise, herhangi bir pedala sahip olmaması. i-TRIL, sağ ve sol elle kontrol edilebilen düğmelerle yönetiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir