Volkswagen Türkiye'de Jetta ve Caddy satışını durdurdu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Volkswagen'in Türkiye'de Jetta ve Caddy'de 1.6 dizel motorlu araçlarının satışını gönüllü olarak durdurduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Volkswagen'in bu akşam itibariyle Jetta ve Caddy'de 1.6 dizel motorlu araçlarının satışını gönüllü olarak durduracağını açıkladı.

Emisyon değerleri noktasındaki hassasiyetlerini sürdürdüklerini belirterek, Volkswagen aldığı kararı ilk kez duyuran Bakan Işık, "Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak" dedi.

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Işık Volkswagen'in satış durdurma kararı hakkında şunları söyledi:

"Belki ilk defa bir bilgiyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Şu anda Volkwagen’in EA189- EU5  tipinde iki araçları var Türkiye’de. Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak.

Bu noktada ben firmamızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bu noktayı yakınen takip ediyoruz. Bir taraftan emisyon noktasındaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada firmanın hassasiyeti önemli. Bu akşam itibariyle dediğim gibi Jetta ve Caddy’de 1.6 dizel motor satışı firmanın askıya aldığını belki sizlerin aracılığıyla kamu oyuyla da paylaşmış oldum."

Doğuş Otomotiv'den açıklama

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Volkswagen'in Türkiye satışından sorumlu Doğuş Otomotiv, durdurma kararını doğruladı. Doğuş Otomotiv'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Tüm kamuoyunun bilgisinde olan Volkswagen AG tarafından üretilen EA189 EU5 motor tipine sahip dizel araçlarla ilgili Doğuş Otomotiv açıklamasıdır: 

Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Bu konularda ilginizi çekebilir