Yeni Corolla 49 yıllık iddiasını sürdürüyor

Toyota'nın 1966'dan beri ürettiği efsane otomobili Corolla'nın yeni jenerasyonu da oldukça iddialı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk Altun

Toyota Corolla, dünyada tüm zamanların en çok tercih edilen otomobili unvanını elinde bulundurmayı sürdürüyor.

1966 yılından bu yana "efsane" otomobil kimliğini sürdüren Corolla, 43 milyon civarında global satış adediyle tüm zamanların en çok tercih edilen otomobil modeli olarak gösteriliyor.

11'inci jenerasyonu Türkiye'de de üretilen Yeni Corolla 1.6 Premium Multidrive S'i deneyimleme fırsatı buldum.

img_0149.jpg

Yeni Corolla'yı müşterileri beklentileri doğrultusunda tasarlayan Toyota'nın modern tasarım çizgilerini benimsediği ilk bakışta dikkat çekiyor.

Araç, öncekine göre 80 mm daha uzun, 15 mm daha geniş tasarlanmış. Aks mesafesinde ise 10 cm’lik artış yapılmış.

img_0138.jpg

Aracın ön yüz tasarımında göze çok güzel görünen LED'ler kullanılmış. Öndeki krom çıtalar ve bagajdaki krom kapak araç tasarımında bir bütünlük oluşturarak görünümü çekici hale getirmiş.

img_0136.jpg

Aracın iç kısmı geniş ve ferah bir hissiyat veriyor. Bununla birlikte kaliteli malzeme ve işçilik ilk dikkat çeken unsurlar. Kapı içlerindeki kromaj ve ön konsoldaki kaplamalar şık görüntü veriyor.

img_0146-002.jpg

Ergonomik ön ve arka koltuklar konfora verilen önemi gösteriyor. Diz mesafesi ve tavan yüksekliği oldukça iddialı. Arka kol dayama yerinin bulunması bir başka artısı.

Yeni Corolla, teknolojik açıdan da çok donanımlı.

img_0148.jpg

Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi (Start&Stop) ile otomobilinize anahtar kullanmadan girip yola çıkabiliyorsunuz. Üç kollu direksiyon simidi üzerindeki kısa yol tuşları ve 6,1 inç’lik renkli dokunmatik ekranı, otomatik çift bölgeli klima, Toyota touch 2 multimedya sistemi, hız sabitleme sistemi, direksiyondan kumandalı Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı ve USB/Aux girişi ile gerekli tüm teknolojik donanım sağlanmış.

img_0143.jpg

Buna ek olarak geri görüş kamerası da güvenli park imkanı sunması açısından önemli bir ayrıcalık sağlıyor.

img_0145.jpg

İç mekandaki ferahlık ve genişlik Yeni Corolla’nın bagajında da kendisini gösteriyor. Bagaj hacmi de 452 litreye çıkarılmış.

img_0144.jpg

Yeni Corolla 1.6 motor Premium Multidrive S CVT otomatik şanzıman, 6400 devirde 132 Hp’lik güç ve 4400 devirde 160 Nm’lik tork üretiyor.0-100 km hızlanmasına 11.1 saniyede ulaşırken, maksimum hızı ise 190 km. CVT şanzıman sayesinde vites geçişlerini hissetmiyorsunuz. 4 gün şehir içinde kullandığım araçta yakıt tüketimi ise 7.5 litre seviyesinde gerçekleşti.  

 

 

img_0142.jpg