Eker, Afrika Birliği zirvesine katılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, 26-27 Haziran'da Malabo'da düzenlenecek 23. Afrika Birliği Zirvesi'ne katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 26-27 Haziran'da Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da düzenlenecek 23. Afrika Birliği zirvesine katılacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu yıl "Tarım Yılı ve Gıda Güvenliği" temasıyla düzenlenecek 23. Afrika Birliği Zirvesi'nde Türkiye'yi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker başkanlığında bir heyetin temsil edeceği anımsatılarak Eker'in zirve sırasında ikili temas ve görüşmelerde bulunmasının da öngörüldüğü belirtildi.

Afrika Birliği'nin, kıtadaki tüm ülkelerin üyesi olduğu ve Afrikalıları ilgilendiren meselelerin en üst düzeyde ve doğrudan ele alındığı en önemli uluslararası kuruluş olduğu kaydedilen açıklamada, farklı temalarla yılda iki kez düzenlenen Afrika Birliği Zirve Toplantıları'na Türkiye'nin gözlemci ülke sıfatıyla katıldığına yer verildi.

Açıklamada, söz konusu toplantıların, Afrika konularının yakından izlenmesine fırsat verdiği ve Afrika ülkeleri liderleriyle ikili ve çok taraflı konularda görüş alışverişinin sürdürülmesine imkan sağladığı aktarıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir