Geçici fındık işçilerine "düşük rekolte" uyarısı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt, "Geçici fındık işçileri bu sene bölgemize fazla gelmesinler, eğer fazla gelirlerse perişan olurlar. Çünkü bu sezon rekolte oldukça düşük" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU - Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Geçici fındık işçileri bu sene bölgemize fazla gelmesinler, eğer fazla gelirlerse perişan olurlar. Çünkü bu sezon rekolte oldukça düşük" dedi.

Cörüt, kentteki bir fındık bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, fındık hasat döneminin yaklaştığını belirterek, her yıl bölgeye gelen geçici fındık işçilerine çağrıda bulundu.

Bu sezon fındık rekoltesinin geçen seneye oranla az olduğunu dile getiren Cörüt, "Fındık az olunca geçici işçiye ihtiyaç da olmayacak" diye konuştu.

Üreticilerin bahçelerindeki ürünü kendilerinin toplayabileceğini anlatan Cörüt, şunları kaydetti:

"Buradan bölgemize gelecek geçici fındık işçilerine sesleniyorum. Bölgemizde fazla fındık işçisine ihtiyaç yok. Büyük bir ihtimalle bahçe sahipleri de kendi bahçelerini kendileri toplayacak. Hiçbir vatandaşımızın buralarda perişan olmasını istemiyoruz. Çünkü bu sezon bu işçilerimizin fındıktan para kazanma şansları yok. Geçici fındık işçileri bu sene bölgemize fazla gelmesinler, eğer fazla gelirlerse perişan olurlar. Çünkü bu sezon rekolte oldukça düşük."

Bölgeye gelecek fındık işçilerinin her yıl olduğu gibi konaklama yerlerinin Ordu Valiliği tarafından hazırlandığını ifade eden Cörüt, işçilerin bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Cörüt, fındıkta rekoltenin düşük olmasını, yazın aşırı sıcaklara, kışın ise dona bağladıklarını sözlerine ekledi.