Kocaeli, Tarım Fuarına hazırlanıyor

Fuar, 19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM

KOCAELİ - Kocaeli'nde Proaktif Fuarcılık tarafından tarım fuarı düzenlenecek. 19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan fuara, 35 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve Kocaeli Ticaret Odası'nın (KOTO) destek verdiği fuara; Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce'den 100 firma katılacak.

Tarım fuarı için düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Proaktif Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin, "Tarım fuarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar merkezinde gerçekleşecek. Katılımcı profilini; tarımsal mekanisazyon teknolojileri, sera teknolojileri, su ve sulama teknolojileri, gübreler, zirai ilaçlar, tohum, fide, fidan ve bahçecilik, çiçekçilik ve ilgili teknolojiler, ekolojik tarım, çiftçilik ve tarıma yönelik diğer ekipman ve hizmetler, agro bilişim, süt endüstrisi, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvansal üretim makineleri, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, ilaçlar ve ekipmanları oluşturacak. Ziyaretçi profilimizi ise çiftçiler, üreticiler, mühendisler, danışmanlar, tarımsal işletme firmaları, tarım projelerini geliştirecek potansiyel alıcılar, aracılar, komisyoncular, tarımsal kalkınma kooperatifleri, yedek parça alım-satımı yapanlar, ithalatçı firmalar, distribütörler, sektör girişimcileri tarım kuruluşları, tarım ile ilgili meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, yabancı yatırımcılar oluşturacak" dedi.

Kocaeli'nin sanayi şehri olarak bilinmesine rağmen çok büyük bir potansiyeli barındırdığını ileten Şahin, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarıma çok büyük destekler veren bir belediye. Kurulması planlanan Kandıra Gıda İhtisas OSB tarımsal üretim anlamında büyük bir sıçrama olacak. Burada 7 bin kişiye istihdam sağlanacağı gibi 850 bin ton üretim yapılacak" şeklinde konuştu. Kocaeli'nin otoyollardan ibaretmiş gibi görünmesine rağmen yüzde 30-35 oranında üretim sahası bulunduğu bilgisini veren Şahin, "Kocaeli'nde yaklaşık 125 bin civarında büyükbaş hayvan var ve bu sayı birçok tarım şehrine eş değer" dedi. Kocaeli'nde 350 mahallede tarım ve hayvancılık yapıldığını ifade eden Şahin, "Kocaeli'nde tarım fuarı yapılması gerekiyor ve kentin potansiyelinin daha çok ortaya çıkarılması gerekiyor. Fuarda ziraat odaları paneller düzenleyerek üreticilerin sorunlarını dile getirebilirler" şeklinde konuştu.