Manisa'da merada otlayan koyunlar telef oldu

Manisa'da bir merada otlayan koyunların telef olması üzerine polis ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki bir merada 60 koyundan oluşan sürüsünü otlatan Levent İmen, akşam ağıla aldığı hayvanlardan 35'inin bu sabah telef olduğunu gördü. Ölmek üzere olan 23 koyunu da kesen İmen, polise haber verdi.

Olayın bildirilmesi üzerine Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, telef olan hayvanlardan numune aldı, merada incelemede bulundu.

Soruşturma kapsamında Manisa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de otlak ve çevresinde inceleme yaptı.

Yetkililer, İmen'i telef olma nedeni belirlenmeden kesilen havyanların etlerinin tüketilmemesi konusunda uyardı.

Konuya ilişkin İmen, "Dün akşam hiçbir şeyleri yoktu, meradan döndükten sonra ağıla aldım. Sabah 60 koyundan 35'inin telef olduğunu gördüm. Ölmek üzere olan diğer koyunları da kestim. Geri kalan 2 tanesi de hasta. Ya zehirli bir ot yediler ya da oraya atılan zehirli bir maddeden etkilendiler. Olay yerine gittik, görünürde herhangi bir zehirli madde yok." diye konuştu.