Zeytinyağı için tanıtım atağı devam ediyor

Ekim ayı sonunda Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği'nde ithalatçıları ağırlamaya hazırlanan Zeytin ve Zeytinyağı Komitesi, bunun yanı sıra ABD, Suudi Arabistan, Hindistan ve İtalya'daki fuarlara da katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zeytin ve Zeytinyağı Komitesi (ZZTK) Başkanı Kadri Gündeş, sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde oluşacak artışın katma değere dönüşmesi için "hedef pazar" olarak belirledikleri ülkelere yönelik tanıtım çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini bildirdi. 

Bu doğrultuda ilk hedeflerinin 31 Ekim-2 Kasım tarihlerinde "Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği" olduğunu belirten Gündeş, "Türkiye'den zeytin ve zeytinyağı ithal eden ve etme potansiyeli yüksek ithalatçıları, ticaret müşavirliklerimiz aracılığıyla, Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği ile eşzamanlı Türkiye'ye davet edeceğiz. İthalatçılara zeytin bahçelerini ve tesislerimizi de göstereceğiz. Bu sayede yeni ticari bağlantılara zemin hazırlayacağız" dedi. 

Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği'nde, İran, Irak, Rusya, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Kanada, ABD, Hindistan ve Brezilya'dan ithalatçılardan oluşan bir "alım heyeti organizasyonu" gerçekleştirileceğini vurgulayan Kadri Gündeş, ayrıca ZZTK olarak ABD'nin Chicago şehrinde 15-17 Kasım'daki PLMA-2015 Fuarı'na, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 17-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Foodex Saudi 2015 Fuarı'na ve Hindistan'da 14-16 Eylül'deki Annapoorna World of Food fuarına katılacaklarını kaydetti. 

Komitenin ayrıca, 15-31 Ağustos'ta düzenlenecek EXPO Milano'daki Türkiye pavyonunda tanıtım etkinlikleri organize edeceği de bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir