Oyundaki zırha 5 bin lira verenler için hesap güvenliğine yatırım yaptı

NTT Game hesaplar çalınınca harekete geçti, hesap güvenliği konusunda önemli bir yatırım gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI 

İSTANBUL - NTT Game, milyonlarca kullanıcısının ortak endişesi olan hesap güvenliği konusunda önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Amerika, Güney Kore, Polonya ve Türkiye olmak üzere 4 ülkede ofisi bulunan NTT Game, yeni bir teknolojik gelişme olan OTP (One Time Password) sistemine yatırım yaparak, oyuncuların hesap güvenliğini üst seviyeye taşıdı. Kullanıcıların emek harcayarak, uzun uğraşlarla oluşturdukları hesaplarını güvence altına alan OTP sistemi, kullanıcı bilgilerini elde eden kötü niyetli kişilerin, hesap üzerinde işlem yapmalarının önüne geçiyor.

NTT Game Türkiye ve Avrupa Operasyon Müdürü Serhan Kazar, neden böyle bir yatırıma ihtiyaç duyduklarını şöyle anlattı: 

"Oyun içinde karakter oluştururken çok fazla emek ve para harcanıyor. Karakter eşyaları sizin karakterinizi güçlü kılan ve sizi oyunda tutan eşyalar, bu yüzden zor bulunan çeşitli karakter eşyaları oyuncular için kıymetli oluyor. Bir zırhlı yelek için 5 bin lira veren, arabasını karakter ile takas eden bile olduğu söylenyor." 

Oyun içi ürünler kazanç kapısı

Oyuncuların kendi aralarında yaptıkları bu tür alışverişlerin para ettiğini gören kötü niyetli kişilerin oyuncuların hesaplarını çalmaya başladığını söyleyen Kazar, "Kullanıcıları sürekli uyarıyor olmamıza rağmen yine de mağdur oluyorlar. Hesap erişimini kaybetme ya da başkasının eline geçmesi tamamen kullanıcı kaynaklı hatalardan kaynaklanan konular olsa bile özellikle son bir yıldır sürekli gelişim ve iyileşme halindeyiz" diye konuştu.