Türkiye'de 15 milyon rekabetçi oyun takipçisi var

ESL Türkiye Ülke Müdürü Kazar, e-sporla birlikte oyuncuların sosyalleştiğini, daha hızlı karar alabildiklerini ve pratik davrandıklarını belirterek, "Oyuncuların yüzde 66'sı e-spor sayesinde birbirleriyle sıkı ilişkiler kuruyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

E-spor, online dünyanın geldiği yerin ne kadar devasa olduğunu kanıtlıyor. Hollywood'u aşan bir pazar büyüklüğüne sahip olan e-sporla ilgilenen milyonlarca kişi var. Bilgisayar oyuncularının sosyalleşme düzeyini araştıran Sequence, oyuncuların yüzde 66'sının e-spor sayesinde birbirleriyle yüksek düzeyde iletişim kurduklarını ortaya koydu.

Sonuçlara göre oyuncuların yüzde 53'ü oyunların arkadaşlar arasındaki iletişime yardımcı olduğunu, yüzde 46'sı ise aile üyeleriyle oynamak istediğini belirtti. Ayrıca, yüzde 81'i oyunların aile üyelerini ve arkadaşları da içerecek şekilde dizayn edilmesi taraftarıyken, X jenerasyonundaki oyuncuların yüzde 75'i grup olarak oynanan oyunlardan hoşlandığını söyledi.

Türkiye e-spor dünyasıyla ilgili açıklama yapan ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar, Türkiye'de 15 milyon civarında e-sporseverin olduğunu söyledi. Kazar, "Büyükler eskiden, işe ya da okula gittiklerinde birbirleriyle televizyondan izledikleri dizileri ya da programları konuşurlardı, ancak yeni nesil e-spor müsabakalarını konuşuyor. Oyunların sağladığı platformlarda tanışıp evlenen insanlar var" dedi.

Oyuncular kampa giriyor

Kazar, e-sporun hem eğlenceli hem de ciddi bir oyun olduğuna atıfta bulunarak, profesyonel olmak için yoğun emek harcanması gerektiğini kaydetti: "E-spor oyuncuları 25 yaşına kadar kariyerlerini sürdürebiliyor. 25 yaşından sonra refleksler gerilemeye başlıyor. Artık takımlar ve oyuncular e-spor organizasyonlarında para kazanabiliyorlar. Örneğin 13 Kasım'da Taiwan Excellence ile birlikte Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Taiwan Excellence Gaming Cup'ta 80 bin TL'ye yakın para ödülü dağıtacağız. Bu rakamlar organizasyondan organizasyona değişiyor. Bunun için de takımlar finallerden önce kamplara giriyorlar. Refleks hızlandırma çalışmaları yapıyor. Büyük bir rekabet söz konusu, ancak fair-play ruhu her zaman ön planda. E-spor oyuncuları hızlı karar verebilme, pratik düşünme, risk alma yeteneklerini de bu oyunlar sayesinde geliştiriyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir