Yapay zeka'ya yatırım yapacaklar

Teknoloji Vizyonu 2017 raporuna göre, yöneticilerin yüzde 88'i önümüzdeki 3 yıl içerisinde yapay zekaya bağlı teknolojilere geniş yatırımlar yapacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Accenture, Teknoloji Vizyonu 2017 raporunu yayınladı. Rapor, önümüzdeki üç yıl boyunca insanların iş dünyasının ezberini bozmak için uygulayacağı en belirgin teknoloji trendlerini öngörüyor.

Bu yıl 'İnsanlar için Teknoloji' ana temasıyla yayınlanan rapora göre, Türkiye'de yapay zekanın kullanıcılardan bilgi edinme ve onlarla etkileşimde devrim oluşturacağına inananların oranı yüzde 85 oldu. Yöneticilerin yüzde 88'i önümüzdeki 3 yıl içerisinde yapay zekaya bağlı teknolojilere geniş yatırımlar yapacağını belirtti.

Türkiye dahil 31 ülkeden 16 sanayide 5 bin 400'den fazla iş ve IT yöneticisinin katılımıyla yapılan raporda, iş dünyası ve teknoloji liderlerine insan yeteneklerini artırmak ve güçlendirmek, aktif olarak teknoloji tasarlamak ve yönlendirmek için harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Rapor, insanlar için ihtiyaçları kesintisiz olarak öngören ve aşırı kişiselleştirilmiş deneyimler sunan teknolojilerin ortaya çıkmaya başladığını ortaya koydu. Rapora göre yapay zeka, dijital ekosistemler ve pazar alanlarındaki insan merkezli teknolojinin hızla artması insanlara güç katacak, iş dünyasının ve toplumun dönüşümünü sağlayacak.

"Bugün dijital devrim insanı güçlendirme çağında"

2017 teknoloji trendleri raporunu değerlendiren Accenture Türkiye Teknoloji Grubu Ülke Lideri ve Yönetici Ortağı Emre Hayretci, "Bu yıla yön verecek teknoloji trendlerinin ana temasını 'İnsanlar için Teknoloji' oluşturuyor. Bugün, dijital devrim insanı güçlendirme çağında. Teknolojideki değişimin hızı gün geçtikçe artarken teknoloji çalışma ve yaşama şeklimizi dönüştürüyor. Bu, toplumsal zorlukları da beraberinde getiriyor.

Ancak, teknolojiyi şekillendirenler de insanlar ve hayatımızı etkileyecek değişiklikler yaratma kontrolüne sahipler. Trendlere baktığımızda, duyarlı ve sorumlu liderlerin yeni teknolojilerin etkilerinin olumlu olmasını sağlayacağına iyimser bakıldığını ve insan merkezli teknolojinin hızla artmasının insanlara güç katacağını, iş dünyasının ve toplumun dönüşümünü sağlayacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir