'Türk modası, dünya modası ile yarışabilir'

Moda Tasarımcılar Derneği Başkanı Düzgün, tekstil ve moda tasarımı alanında yapısal düzenleme eksikliği giderildiğinde uluslararası marka kimliği kazanmanın zor olmayacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Düzgün, günümüzde dünya modasının, pazar payları, markalaşma ile markayı hedef kitlesine ulaştırmakta başarılı olduklarını ve Türk modasının da hedefinin bu olması gerektiğini ifade etti. 

Düzgün, yaptığı açıklamada, Türkiye'de moda alanında ilk olan derneğin amacının, Türk modasını ve Türk moda tasarımcılarını yurt içi ve yurt dışında hak ettiği konuma getirmek olduğunu söyledi. 

Düzgün, gönüllü üyelik çalışmalarının devam ettiğini ve her şehirden en fazla 50 üye aldıklarını belirtti. 

Moda tasarımının Türkiye'de yeni gelişen bir sektör olduğuna işaret eden Düzgün, sektörün "Türk moda sektörünün sistemli ve hukuki alt yapısının henüz oluşturulmadığını ama bu alanın iş istihdamına çok açık" olduğunu ifade etti.  

Düzgün, dünyadaki moda tasarım sektörünün Türkiye'ye göre oldukça ilerlemiş durumda olduğuna dikkati çekerek, "Günümüzde dünya modası, pazar payları, markalaşma ile markayı hedef kitlesine ulaştırmakta gerçekten başarılılar bizim de hedefimiz bu olmalı. Ülke olarak tekstil ve moda tasarımı alanında yapısal düzenleme eksikliği giderildiği takdirde bizim de uluslararası marka kimliğimizi kazanmamız zor olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.  

"Dünyadaki her şey tasarım kaynağı" 

Dernek olarak moda eğitimlerine bu sene başladıklarını belirten Düzgün, söz konusu çalışmalarda istenildiği takdirde diğer eğitim kuruluşlarıyla işbirliği yapılacağını vurguladı. 

"Moda tasarımcısı olmak için eğitim şart" diyen Düzgün, bu mesleğin bilgiye ve öğrenmeye bağlı olarak deneyimlerin geliştirilebildiği bir meslek dalı olduğunu ifade etti. 

Düzgün, moda tasarımcısı olmak için azimli, kararlı ve sabırlı olunması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Bir moda tasarımcısının sahip olması gereken en önemli özellik araştırmacı ve yeniliklere açık olmak, mesleğini sevmek ve bunu ilerletme yolunda kararlı, sabırlı ve azimli olmaktır. Sosyal, kültürel, sanatsal alanlarda da kendini geliştirmiş, öğrenmeye açık ve öğrendiklerini mesleği ile hayat tarzına uygulayabilen bireyler olmalıdır. Bunlar varsa eğitiminizi geliştirmeniz ve dünyaya herkesten farklı bir bakış açısıyla bakmanız gerekir çünkü dünyadaki her şey tasarım kaynağınız olabilir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir