Ayakkabı ihracatı hız kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA)  - Ayakkabı Kış-34. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı açıldı. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 23 Haziran'a kadar açık kalacak Ayakkabı Kış- 34. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı'na bu yıl 15 bin metrekare alanda düzenleniyor. 2013 sonbahar ve 2014 kış modellerinin sergilendiği fuarda, bay-bayan- çocuk ayakkabı, bot ve çizme modellerinin yanı sıra, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları sergileniyor.

Fuarın açılışında konuşan Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Durmaz, 2013'ün 5 ayında Türkiye'nin ayakkabı ihracatının miktar olarak yüzde 30 ve dolar cinsinden tutar bazında yüzde 30 arttığını, ithalatının ise yüzde 8 arttığını vurguladı. Durmaz, yine 5 aylık verilere göre ayakkabı ihracatının 326 milyon dolara, ithalatının ise 410 milyon dolara çıktığını, ihracattaki hızlı artış oranı ile sektörün dış ticaret dengesinin düzelmeye başladığını kaydetti.

Ayakkabı sektörünün pazar payını arttırmak için 2013 yılında Türkiye Moda ve Hazır giyim Federasyonu'na üye olduklarını hatırlatan Durmaz, "Güç birliğini arttırarak, sektörün yurtiçinde ve dış pazarlardaki payını arttıracağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir