Ayakkabı sektörü Gaziantep'te buluşuyor

20. GAPSHOES fuarı, 17-20 Aralık tarihlerinde Gaziantep'te gerçekleştirilecek. GSO Başkanı Adil Konukoğlu, "Bu fuar, iş bağlantıları kurmak ve yeni pazarlara açılmak için büyük fırsatlar sunuyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep Sanayi Odası'ndan (GSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 17-20 Aralık tarihlerinde düzenlenecek fuara, 250 firma ve 500 marka katılacak.  

Gaziantep'in yanı sıra İstanbul, İzmir, Adana, Çorum, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Şanlıurfa ve Samsun'dan da ayakkabı, terlik, deri, saraciye ve makine üreticilerinin yer alacağı fuara, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere yurt dışından 20 bin kişinin gelmesi bekleniyor. 

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yılda iki defa yaz ve kış sezonları için gerçekleştirilen GAPSHOES Fuarı'nın sektörün buluşma noktası olmaya devam ettiğini belirtti. 

Kentin gelişmiş sanayisi ve ihracat gücüyle Türkiye'nin en önemli üretim merkezleri arasında yer aldığını ve sektörel zenginliğinin dikkat çektiğine vurgu yapan Konukoğlu, şu ifadelere yer verdi: 

"GSO olarak, yıllar önce bu fuar fikriyle ilk yola çıktığımızda; ayakkabı, terlik ve saraciye sektörümüzü daha rekabetçi kılmak, Türkiye ve dünya pazarlarına açmak, sektörün dinamizmine katkı sağlamak, markalaşma, katma değer yaratma ve yenilikçilik anlamında daha iyi şartlara götürme amacı içerisindeydik. Fuarı açtığımız ilk günden bu güne, sektörden gelen bütün talepleri değerlendirdik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettik. Bugün ne mutlu bize ki, GAPSHOES Fuarı'nı sektörün Türkiye'deki en önemli buluşma adresi haline getirdik." 

Konukoğlu, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük fuarları arasında yer alan GAPSHOES'un, yeni iş bağlantıları kurmak ve yeni pazarlara açılmak isteyen firmalar için önemli fırsatlar sunduğunu bildirdi. 

Fuarın, ayakkabı sektörünün büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğini aktaran Konukoğlu, sektörün ihracat rakamlarını artırabilmesi için fason imalattan daha çok markalaşmaya ağırlık vermesi gerektiğini kaydetti. 

Konukoğlu, şöyle devam etti: 

"Ayakkabı ve terlikte markalaşma çalışmalarına hız vermemiz ve özgün tasarımlar yapmamız, toplam kalite ve yenilikçi anlayışımızı üretime yansıtmamız, katma değeri yüksek ürünler yapmamız sektörün gücüne güç katacaktır. Dünyadaki en son gelişmelere göre vizyonunu çizecek ve yeni stratejiler belirleyecek Gaziantep ayakkabı sektörü, ulusal ve uluslararası pazarlarda her zaman boy gösteren bir sektör olacaktır." 

Fuara, GSO, Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve KOSGEB de destek veriyor.