Türk ev tekstili ürünleri Şangay'da tanıtılacak

Türk ev tekstili ürünleri, Uzakdoğu'da etkinliği ve ihracatı artırabilmek için 24-27 Ağustos'ta düzenlenecek Intertextile Shanghai fuarında yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Türk ev tekstili ürünlerinin kalitesini, modern tasarımını, yeni trendlerini Çin'in Şangay şehrinde düzenlenecek Uzakdoğu'nun en önemli organizasyonlarından Intertextile Shanghai fuarına taşıyacak. 

UTİB Başkanı İbrahim Burkay, yazılı açıklamasında, Çin'in tekstil sektöründe 2,5 milyar dolar ile bu alanda dünyanın en büyük ithalatçısı olduğunu belirterek, Türkiye'nin, büyük potansiyeli olan bu pazardaki pazar payını artırmak için önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. 

"Ev tekstili ürünlerinde Uzakdoğu'da etkinliğimizi ve ihracatımızı artırabilmek için 24-27 Ağustos'ta Intertextile Shanghai fuarında yer alacağız." ifadesini kullanan Burkay, fuarda 21 Türk firmasının nevresim takımından havlu ve bornoza, perdeden döşemelik kumaşa ve halıya kadar ürünlerini sergileyeceğini bildirdi.

Burkay, Çin'den Endonezya’ya, Filipin'lerden Güney Kore'ye kadar bölge ülkelerinden temsilcilerin yoğun ilgi göstermesi beklenen fuarda, Türk firmalarının, bir yandan ikili ilişkilerini geliştirme, diğer yandan ihracatı artırma ve Türk markasının kalitesini tanıtma fırsatı bulacağını kaydetti.

Ziyaretçi profili ve iş bağlantıları açısından fuarın çok önemli olduğunun altını çizen Burkay, şunları belirtti:

"Bu pazarda kendimizi göstermek, marka bilinirliliğini artırmak için çalışıyoruz. Türkiye ev tekstili sektörümüz 2015 yılında 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi ve dünya pazarından yüzde 5 pay almayı başardı. Sektörümüzün global pazarda son derece güçlü bir imajı var. En son teknolojilere sahip makine parkıyla esnek üretim kabiliyeti, çok çeşitli özel ürünler tasarlama, trend yaratma ve üretme yeteneğimiz var. Hızlı ekonomik büyüme oranı ve büyük nüfusuyla Çin pazarı da süratle genişlemekte ve tekstil alanlarında giderek daha yüksek ürün kalitesi talep etmektedir. 2,5 milyar dolar ev tekstili ithalatı gerçekleştiren Çin, dünyanın en büyük tekstil ithalatçısıdır. Bu ülkeye 2008'de 5 milyon dolar olan ev tekstili ihracatımızı son yıllarda 4 kat artırdık. Bu pazarda ve dolaylı olarak bölgede büyük potansiyel var. Burada payımızı artırmak için çalışıyoruz."