Ege sahillerinde bayram bereketi

Yılda yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Muğla'da, bayram dolayısıyla otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'ı aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilenler, Fethiye ve Ortaca sahillerinde bayram yoğunluğu oluşturuyor.

Doğası ve farklı turizm aktiviteleriyle yılda yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Muğla'da, bayram dolayısıyla otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'ı aştı. Bayram tatilini, Ege'nin mavi ile yeşilin birleştiği cennet koylarında geçirmek için Muğla'ya gelen tatilciler, Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Belcekız, Kumburnu plajları ile Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki İztuzu Plajı’na akın etti.

Hava sıcaklığının ortalama 37, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece ölçüldüğü Ölüdeniz'de Ege'nin serin sularında denize girip, güneşlenme fırsatı bulan tatilciler, heyecan yaşamak için de bin 900 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yaptı.

Günübirlik tur tekneleriyle mavi tura çıkan tatilciler ise dünyaca ünlü Göcek koylarını gezip, tatilin keyfini çıkarttı.

Ölüdeniz'de doluluk yüzde 100 

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ölüdeniz'deki otellerin doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını söyledi. Kumburnu Plajı'na girişte sabah saatlerinde uzun araç kuyrukları oluştuğunu ifade eden Yılmaz, bu nedenle plaja girişlerin öğle saatlerinde kapatıldığını kaydetti. Tekne turlarının pazar gününe kadar rezervasyon veremediğini dile getiren Yılmaz, bayramdan sonra da aynı yoğunluğun devam etmesi temennisinde bulundu.

Tatilcilerden Özkan Ok, bayram tatili için Dalyan'a geldiğini söyledi. Tatilinin keyifli geçtiğini anlatan Ok, "Bayramı fırsat bilerek tatile geldim. Hava çok güzel. Deniz suyu çok sıcak. İyi ki tatilimi geçirmek için buraya gelmişim" dedi. İztuzu Plajı'nda denize giren Onur Kırkıl da tatil için seçilebilecek en güzel yerlerden birinde olduğunu ifade etti. 

Öte yandan sahilde denize giren turistler, plajdaki Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'ni (DEKAMER) ziyaret ederek, tedavisi devam eden caretta carettaları yetkililerden bilgi ediniyor.