Turizmci 10 günlük tatil bekliyor

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nın peş peşe gelmesiyle oluşan 6 günlük tatilin, 28-29 Ağustos ile birleştirilerek 10 güne çıkarılması ihtimali tatilci ve turizmcileri heyecanlandırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nın peş peşe gelmesiyle oluşan 6 günlük tatilin, 28-29 Ağustos'un da dahil edilmesiyle 10 güne çıkma ihtimali bulunuyor. Bu ihtimal hem tatilcileri hem de turizmcileri heyecanlandırdı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı dönemindeki talep, bayram süresinin kısa olması nedeniyle 2016 yılından düşük kalmıştı. Kurban Bayramı ise cuma günü başlayıp pazartesi günü son bulacak. Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil ve hemen sonrasındaki gün de Kurban Bayramı arifesi... Dolayısıyla Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı'nı şimdiden birleştiren birçok vatandaşımız bulunuyor. 28 ve 29 Ağustos döneminin de tatil edilerek tatil süresinin uzatılmasına ilişkin soru ve talepler birliğimize de ulaşıyor. Ancak bu konudaki karar Bakanlar Kurulumuzun yetkisi dahilinde. Bu yönde bir karar alınması, son dakika rezervasyonları olumlu etkileyebilir."

"Kurban Bayramı büyük final olacak"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da tatilin uzatılmasının sektörü olumlu yönde etkileyeceğini ifade ederek, "Uzun tatil olursa insanlar önce tatillerini yapacak, dinlenecek, sonra da dini vecibelerini yerine getirebilecek." dedi.

Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Genel Başkanı Mehmet Çelik ise turizm sektöründe yeni yeni yoğunluk yaşanmaya başladığını ifade ederek, "Kurban Bayramı'nın büyük final olacağı kanaatindeyim." şeklinde konuştu.