TÜROFED: Türkiye çok güçlü bir turizm ülkesi

Turist sayısının düşmesi ile ilgili açıklama yapan TÜROFED Başkanı Ayık, 'Bu şartlar altında bu rakamların gerçeklemesi bile çok önemlidir. Bu Türkiye'nin çok güçlü bir turizm ülkesi olduğunun göstergesidir' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2015 yılında düşüş gösteren turist sayısına ilişkin, "Bu kadar fevkalade şartlar altında bu rakamların gerçekleşmesi bile çok önemlidir. Bu şunu gösterir; Türkiye çok güçlü bir turizm ülkesidir, çok güçlü bir ürüne sahip olduğunun göstergesidir" açıklamasında bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının bugün açıkladığı verilere göre, Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 2015 yılında, önceki yıla oranla yüzde 1,61'lik düşüşle 36 milyon 244 bin 632 oldu. 

Bakanlığın verilerini AA'ya değerlendiren TÜROFED Başkanı Ayık, açıklanan turistlere ilişkin rakamı "başarı" olarak nitelendirdi. Osman Ayık, TÜROFED olarak daha önce 2015'in yüzde 1-2 arasında değişen sembolik bir azalışla kapanacağına dair öngörüde bulunduklarını hatırlattı. 

Ayık, "Bu kadar fevkalade şartlar altında bu rakamların gerçekleşmesi bile çok önemlidir. Bu şunu gösterir; Türkiye çok güçlü bir turizm ülkesidir, çok güçlü bir ürüne sahip olduğunun göstergesidir" görüşünü dile getirdi.

Bu sene gelmesi beklenen yabancı ziyaretçi sayısına da değinen Osman Ayık, "Şu anda bir öngörüde bulunmak için çok erken. Ama 2016 ile ilgili soru işaretleri ve sıkıntılar var. İnşallah önümüzde birkaç aylık bir süremiz var. Bu sürede bazı şeyler geri döndürülebilir, dönebilir, birazcık daha şartlar değişebilir ve ondan sonra da inşallah büyük bir kayıp yaşamadan 2016'yı da atlatabiliriz" ifadesini kullandı.