TÜRSAB başkan adayı Erdem: Dünya markası 20 festival yapacağız

TÜRSAB başkanlığa aday olan Hasan Erdem, "Bütün dünyada yılda iki kere Türkiye’nin tanıtımını yapacağız, 20 festival ile turizmde öne geçeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mert KÖSEMOĞULLARI

İSTANBUL - Kasım ayında yapılacak olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) seçimlerinde başkanlığa aday olan Hasan Erdem, dünya genelinde Türkiye’nin tanıtımını yapacaklarını ve turizmi canlandırmak için 20 festival düzenleyeceklerini söyledi. TÜRSAB başkanlığı için mart ayında adaylığını açıklayan Güçlü TÜRSAB Platformu Başkanı Hasan Erdem, basın mensupları ile Taksim Point Otel’de bir araya geldi.

Erdem, Türkiye’nin tanıtımı konusunda sorunlar yaşandığını ifade ederek “Bütün dünyada yılda iki kere Türkiye’nin tanıtımını yapacağız, 20 festival ile turizmde öne geçeceğiz. Bu tanıtımlar sayesinde turizmde kaybettiğimiz mesafeyi ileriye taşıyacağız. Artık düğün turizmi diye bir şey var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’daki Türklere düğünlerinizi Türkiye’de yapın çağrısında bulunmuştu. Biz bunu geliştirerek yabancı ülkelerden insanları düğün için Türkiye’ye çekebiliriz. Hatta düğünü Türkiye’de yapana 10 yıl boyunca Türkiye’de yüzde 50 indirimli tatil diyerek bunu geliştirebiliriz” dedi. Hasan Erdem, Türkiye’ye turist çekmek için sadece İstanbul değil, Kapadokya, Mardin, Hatay gibi yerlerde, yörenin konseptlerine uygun festivaller düzenleyeceklerini anlattı.

Acentalar zor durumda

Acentaların son zamanlarda Türkiye’ye yapılan karalama kampanyalarından dolayı zor durumda olduğunu söyleyen Hasan Erdem, “Oteller ve acentalar arasında anlaşmazlık var, bu sorun çözülmeli ve Türkiye turizmi ve acentalar eski günlerine dönmeli. Acentaların zor durumda olması, otellerin zor durumda olması demek, Türkiye’nin zor durumda olması demek” şeklinde konuştu.

En fazla iki dönem başkan olacağım

TÜRSAB başkan adayı Hasan Erdem, 18 yıldır başkanlık görevini üstlenen Başaran Ulusoy’a eleştirilerde bulundu. Erdem, Ulusoy’un 18 yıldır başkanlık yaptığını ama bu süreçte TÜRSAB adına yararlı hiçbir faaliyetin olmadığını, aksine gerileme olduğunu savunarak “Bizim koltuk kaygımız yok, seçilirsem en fazla iki dönem başkanlık yapacağım, tek istediğimiz acentaların eski güçlü günlerine dönmesi, siyasilerin bu duruma çözüm bulmasını beklememeli, sivil inisiyatif kullanmalıyız” ifadelerine yer verdi.


Booking için çözüm; ‘yerli portal’

Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasına değinen Hasan Erdem, kararı yanlış bulduğunu, bu karar neticesinde, acentaların ulaşamadığı küçük otel ve apartların büyük kayıplar yaşadığını ifade etti. Erdem, “Booking.com ile rekabet edemiyoruz. Oteller bize farklı fiyat verirken oraya daha düşük fiyat veriyorlar. Booking.com toptan alıp tek tek satıyor. Booking kapanır, başka site açılır. Bunlarla yarışmamıza tek çözüm yüksek teknolojiden yararlanmak. Kendimize ait bir portal oluşturmak ve en ufak işletmeye dahi ulaşmak. Booking.com Anadolu’nun herhangi bir yerindeki en ufak otele dahi ulaşıyor. Bizim acentalarımız onları görmezden geliyor” dedi.