'Kuzey Kıbrıs önümüzdeki yıl direkt uçuşa açılır'

Kıbrıs-İstanbul-Londra uçuşlarını başlatan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “2015’te Kıbrıs sorununun çözümlenmesini bekliyorum. Aynı tarihte de KKTC direkt uçuşlara açılacaktır” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JULİDE YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

LONDRA - Atlasjet, Kıbrıs’ı Avrupa’ya bağladı. Kıbrıs-İstanbul-Londra uçuşlarını başlatan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Kıbrıs’ta gaz ve petrolün bulunduğunu belirterek “Paranın olduğu yerde herkes uzlaşır. Bu anlamda 2015’te Kıbrıs so-rununun çözümlenmesini bekliyo-rum. Aynı tarihte de KKTC direkt uçuşlara açılacaktır” dedi.

Direkt uçuşun bölgedeki turizmi canlandıracağını anlatan Ersoy, “Bu duruma hazır olmak için Girne’de 2 bin 500 yataklı otel yapıyoruz. Uluslararası bir zincirle görüşüyoruz. Böylece adanın yatak kapasitesinin yüzde 11’ine sahip olacağız. Yılbaşında açılacak 5 yıldızlı otelde kumarhane de olacak. İşletme için Rus ve Çinliler ile temas halindeyiz” diye konuştu.  

Bu yatırımdan sonra uluslararası zincirlerin yatırım için adaya gelebileceğine işaret eden Ersoy, şöyle konuştu: “Kıbrıs’a bakış de-ğiştikten sonra bütün yatırımcılar peş peşe gelir. Kimsenin tek başına kaymağı yemesine izin vermezler.” Edinilen bilgiye göre, Girne’de-ki yatırım uluslararası otel zinciri Sheraton ile birlikte yapılacak.  

Yurtdışı yatırımları olan Atlasjet Ukrayna ve Kuzey Irak’taki  Zagrosjet ile ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, “Ukrayna’da hava-yolu ruhsatımızı aldık. Taşlar yerine oturana kadar bekleyeceğiz. 1 yıl sonrası için büyüme hedefl eri yaptık. İlk aşamada 15 milyon dolar yatırım yaptık. Ülkede iç hatlarda da uçacağız. Filomuz 3’ten 4 uçağa çıkacak ama burada şu an için yoğun bir operasyon yapmayacağız. Yavaş hareket edeceğiz” dedi. 16 Haziran’dan itibaren Erbil’den direkt Londra Luton Havalimanı uçuşların başlayacağını söyleyen Murat Ersoy, Mikanos’a haftada 6 sefer yaptıklarını, bunu geliştireceklerini kaydetti.  

Türkiye pazarı doyuma ulaştı 

Filo sayılarının 22’ye çıktığını, bunu bu yıl 24’e, 2015’te ise 33’e çıkartacaklarını kaydeden Ersoy, 14 ül-kede 8 adet havayolu yatırımı yapmayı istediklerini anlattı. Ersoy, “Türkiye’de büyümenin pek fazla bir anlamı kalmadı. Bu misyonu THY üstlendi. Türkiye pazarı doyuma ulaştı. Bizim yatırım yapacağımız yerler ekonomik olarak gelecek vaat eden yeraltı yatırımları olan ve havacılığın yeni başladığı bölgeler olacak. Bu anlamda eko-nomik büyüme trendinde olan ve enerji üreten ülkelerde büyüyeceğiz. Şirket olarak her yıl yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. 2017’ye kadar yurtdışı yatırımlarımızı da tamamlayacağız” şeklinde konuştu.  

4 misli büyümeden halka açılmayız 

Geçen yıl 3.5 milyon yolcu taşıdıklarını söyleyen Ersoy, 2014 yılında cirolarının 400 milyon doları geçe-ceğini, THY hariç özel hava yollarında ikinci olacaklarını kaydetti. Ersoy, “2017’de 4 misli büyüyeceğiz. O zaman Borsa’da yatırımcıya kar vadeden bir konumda olacağız. Halka arzı da bundan sonra yapabiliriz. Yatırımcı bir koyup beş alacaksa bize yatırım yapmalı” dedi.

Dünyanın her yerinden hacı adaylarını taşıyacak  

Suud Arabistan’da Atlasjet Suud unvanlı bir şirket kurduklarını ve birkaç haftaya kadar uçuşların başlayacağını dile getren Murat Ersoy, “Dünyanın her yerinden dini vecbeler için hacca veya umreye gelen Müslümanları taşıyacağız. Atlasjet olarak Suudi Arabstan’a ortalama yılda 100 bin hac yolcusu taşıyoruz” diye konuştu. Ersoy, Balkan ülkelerine de yatırım planladıklarını belirtti.

50 lira fiyat farkı 

Tavan fiyat uygulamasına değinen Murat Ersoy, “299 TL, dolar 3 lira sınırına dayanıncaya kadar uygulanabilirdi. Her şey bilete dahil eden sadece THY ve Atlasjet var. Bir de low cost uygulayan şirketler var. Bunlar bizimle aynı hizmeti vermek için yolculardan 50 lira daha fazla para istiyor. Tavan fiyatla yüksek sezonda full hizmet verenler daha az, diğerleri daha fazla kar eder” dedi. 

68 pounda Londra  

Hazirandan itibaren her güne çıkacak Londra Luton Havalimanı uçuşlarında yolcularına “her şey dahil” hizmet sunuluyor. Bilet fiyatları İstanbul’da 68, KKTC’de 108 pounddan başlıyor. Murat Ersoy. Londra hattında kalıcı olmayı hedefledklerinin altını çizerek, Atlasjet olarak bu hattı geliştireceklerini belirtti.