Aspilsan, kesintleri EDS ile çözecek

Enerji Depolama Sistemi, özellikle acil enerji ihtiyacı olan yerlerde, hastanelerde, kritik güvenlik alanlarında kullanılabilecek, hem iç mekânlarda hem de mobil olarak taşınabilecek şekilde tasarlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL

KAYSERİ - Aspilsan, enerji kesintisinin sorun olduğu kritik yerler için jeneratörlere ve kesintisiz güç kaynaklarına göre daha kullanışlı olan Enerji Depolama Sistemi (EDS) geliştirdi. Aspilsan Enerji Genel Müdür’ü Ferhat Özsoy, EDS’nin özellikle acil enerji ihtiyacı olan yerlerde, hastanelerde, kritik güvenlik alanlarında kullanılabilecek, hem iç mekânlarda hem de mobil olarak taşınabilecek şekilde tasarlandığını belirtti.

Ferhat Özsoy, Aspilsan’ın Kayseri OSB’deki tehsislerinde 1980’li yılların başından beri Türk Silahlı Kuvvetleri için değişik tiplerde nikel katmiyumlu piller, yine değişik tipte batarya ve aküler ürettiğini anlattı. Ürün çeşitleri arasında uçak aküleri, değişik tipteki savunma, telsiz cihazı ve medikal cihaz bataryaları, sarj cihazlarının bulunduğunu anlatan Özsoy, Ar-Ge odaklı çalışmalar ile kendilerini geliştirdiklerinin altını çizdi. Özsoy, “Ar-Ge çalışmalarıyla batarya ve pillerin daha düşük maliyetle daha verimli kullanılması konusunda önlemler alıyor, bir yandan da üretim hattının seri imalata geçmesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.