Careem, toplu ulaşım uygulaması Commut’u satın aldı

Careem, Asya pazarındaki yatırımlarını büyüterek Hindistan’ın en büyük toplu ulaşım uygulamalarından Commut’u satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Araç çağırma uygulaması Careem, büyüme yatırımları kapsamında Hindistan’ın en büyük toplu ulaşım uygulamalarından olan Commut’u satın aldı. Hindistan merkezli Commut kuruluşundan beri, Hindistan’da mevcut 100’den fazla güzergâh üzerinde yaklaşık 750 bin yolculuk gerçekleştirdi.

Yapılan anlaşmayla Commut ekibi, Careem’in 15 ülkedeki 120’den fazla şehirde 3 bin 500’den fazla çalışan, 24 milyon kullanıcı ve 1 milyon kaptandan oluşan ağına katılmış olacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Careem, Commut’un sahip olduğu operasyonun tümüyle kendisine entegre olmasının ardından, Commut’un faaliyet gösterdiği 100 şehirde otobüs servis hizmetlerine başlayarak toplu ulaşıma açılma sürecini de hızlandırmış olacak.

Kuruldukları günden bugüne insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve daha güvenli bir ulaşım sağlamak için çalıştıklarına vurgu yapan Careem’in Kurucu Ortağı Magnus Olsson, “Bölgemizde hızla büyüyen birçok şehrin ortak problem, toplu taşımanın insanların taleplerini karşılayamaması. Bu sorunun çözülmesi, insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve makul ücretli ulaşım seçenekleri oluşturarak şehirlerin de ilerlemesine katkı sağlayacak. Bölgenin önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olarak her zaman yüksek teknolojiye ve karmaşık yerel sorunların çözümüne katkıda bulunabilecek doğru projelere yatırım yapmak istiyoruz. Toplu ulaşım sektöründe başarılı bir geçmişe sahip olan Commut’u Careem ailesine kazandırmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

“Careem ile ortak misyona sahibiz”

Careem ailesine katılmalarıyla birlikte insanların hayatlarını iyileştirmek olan misyonlarının daha çok insana dokunabileceğine vurgu yapan Commut CEO’su Prasanth Garapati şöyle konuştu: “Commut’u ekonomik, konforlu, güvenli ve teknoloji destekli bir toplu ulaşım çözümü sunarak insanların hayatlarına dokunmak ve hayatlarını iyileştirmek misyonuyla kurduk. Bizim misyonumuz Careem’in kullanıcılara güvenli, güvenilir, makul ücretli ve rahat ulaşım olanakları sağlamak misyonuyla aynı çizgidedir. Careem’e katılarak toplu ulaşım ayağını kurmamız bizim misyonumuzu çok daha büyük bir ölçekte yerine getirmemize yardımcı olacaktır.”

Bu konularda ilginizi çekebilir