Fransız Akka, Türkiye'de etkinliğini artırıyor

Fransız Akka, Türkiye'de havacılık, savunma, sağlık alanlarına girmeyi planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa merkezli mühendislik ve teknoloji danışmanlığı şirketi Akka Technologies, Türkiye'deki yatırımlarını genişletmek amacıyla kurduğu Akka Technologies Türkiye şirketi ile otomotivin yanı sıra havacılık, savunma, sağlık alanlarına da girmeyi hedefliyor.

Akka'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de yıllık yüzde 15 organik büyüme hedefleyen Akka Technologies Türkiye ayrıca birleşme ve satın alma yoluyla inorganik büyüme fırsatlarını da yakından takip edecek.

Önümüzdeki dönemde Türkiye'de artan talebe bağlı olarak bir prototip atölyesi ve elektromanyetik laboratuarı kurmayı hedeflediklerini söyleyen Akka Technologies Türkiye Ülke Müdürü İhsan Sürmeli, bu sayede müşterilere verilen mühendislik desteğini konsept geliştirme aşamasından, seri üretim öncesi ön modelleme aşamasına çekebileceklerini ifade etti.

Bültende yer alan bilgiye göre Akka, otomotiv üreticisi Mercedes Benz’le ortak iştiraki MBtech ile 2009 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Şirket, mevcut durumda MBtech aracılığıyla Türkiye’nin önde gelen otomotiv üreticilerine mühendislik hizmetleri sunuyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir