Kaytaş'tan yeni tesis yatırımı

Kaytaş,Yeşilhisar'daki yeni çiftlik yatırımıyla pazar payını artıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Sektöre 2 milyon tavuk kapasitesiyle hizmet veren Kaytaş, Kayseri'nin Yeşilhisar bölgesinde gelecek yıl faaliyete geçireceği yeni tesis yatırımıyla kapasitesini 4 milyon tavuğa çıkaracak. Yeni yatırımla birlikte ihracata ağırlık verecek olan firma, üretiminin yüzde 30'unu ihraç etmeyi hedefliyor.

Firmalarının sektörde 30 yılı geride bıraktığını anlatan Kayseri Tavukçuluk Sanayi Tic.AŞ.(KAYTAŞ) Genel Müdürü  Ahmet Behiç Salt, ''Uzun vadede bir entegre tesis olmayı istiyoruz. Fizibilite çalışmalarımızı bitirdik. Yeşilhisar'daki yeni yatırımla birlikte 3.5 milyon tavuk, 500 bin yarka kapasitesiyle toplamda 4 milyon kapasiteye ulaşacağız dedi.Salt, ''Firmamız 1985 yılında  Mithatpaşa mevkinde 20 bin metrekare alan üzerinde kuruldu. Şuan da 2 milyon adet tavuk kapasitesiyle bölgenin en büyük yumurta üreticisiyiz. Kaytaş bünyesinde yumurta pazarlama, yem fabrikası, damızlık, kuluçka,civciv  ve yarka  işletmeleri bulunuyor. Toplamda 105 kişi istihdam ediyouz.Çok ortaklı bir şirket olarak faaliyet gösteriyoruz" şeklinde belirtti. 

Salt,''İç pazarda Kaytaş olarak 20 bayimiz bulunuyor. Yurtdışında ise şuan için Irak'ta bir bayiliğimiz ile kaliteden ödün vermeden  hizmet veriyoruz. İhracatımızın cirosunu Irak ve Suriye'den karşılıyoruz.2015 yılı itibariyle yurt dışı pazarımıza Suudi Arabistan'ı da ekledik'' diye konuştu.

2016 yılı hedeflerinden ve sektör sorunlarından da bahseden Salt, ''İç pazarda ve yurt dışında pazar payımızı artırmak istiyoruz. Böylelikle  kendi  markamızı daha çok tüketici ile buluşturmayı hedefliyoruz. Sektöre giriş çok kolay bu da pazar araştırması yapılmadan üretim artışına yol açmaktadır .İhracattaki bir tıkanıklıkta  ise  iç piyasada kötü günler bizleri beklemektedir. 2015 yılı daha çok revizyon yapılan, sektörün ihracat pazarında aynı sayıda yumurta satmasına rağmen dolar bazında eline daha az kazanç sağladığı bir yıl oldu'' diye belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir