P&G'nin 250 milyon liralık yatırımı devreye aldı

P&G'nin Gebze'deki bebek ve kadın ürünlerine dönük 250 milyon liralık yatırımı faaliyete geçti. Şirketin Dünya CEO'su Taylor, yeni yasal düzenlemelerle Türkiye'de iş yapmanın kolaylaştığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD merkezli tüketim ürünleri üreticisi Procter & Gamble (P&G) Gebze'de bulunan fabrikasında bebek ve kadın bakım ürünleri üretimi için yaptığı 250 milyon lira tutarında yatırımı devreye aldı.

Açılış töreninde konuşan P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, yatırımın bebek ve kadın bakım ürünleri üretimi için yapıldığını söyleyerek, "(Bu yatırımı) bugün açıyor ve yerli üretimi artırıyoruz" dedi ve P&G'nin Türkiye'de sattığı ürünlerin yüzde 60'ının yurtiçinde üretildiğini belirtti.

P&G Dünya CEO'su David Taylor da yatırım ile "bazı ileri teknoloji üretim imkanlarının" Türkiye'ye getirildiğini belirtti.

"Türkiye'de iş yapmak kolaylaştı"

Taylor ayrıca yeni yasal düzenlemelerin Türkiye'de iş yaptırmayı kolaylaştırdığını söyleyerek, "Yeni fikri mülkiyet yasası gibi reformlar... yerel yönetimlerin yatırımların teşvikine olanak vererek ekonomik reformları tamamlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Toplam 2 milyar lira yatırım yaptı

P&G Türkiye'de temizlik ve kişisel bakım alanında 18 marka ile faaliyet gösteriyor. Toplantıda verilen bilgiye göre şirket Türkiye'de üretiminin yüzde 20'sini Orta Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'da 10'dan fazla ülkeye ihraç ediyor.

Türkiye'de 30 yıl önce faaliyete geçen P&G Türkiye'de bir merkez ofis ve iki fabrika ile faaliyet gösteriyor. Şirket Türkiye'de kuruluşundan bu yana toplam 2 milyar lira yatırım yaptı.