Boğaziçi kıtalararası yüzme yarışı pazar günü

27. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı pazar günü yapılacak. Bugün yarış için basın toplantısı düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pazar günü gerçekleştirilecek olan 27. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın basın toplantısı Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Samsung Türkiye Genel Müdürü Yoonie Joung, TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, yüzücü Adam Walker ve TMOK Yöneticisi Neşe Gündoğan yer aldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Usta, 4’ü kadın toplamda 69 sporcudan bugünlere kadar geldiklerini ifade ederek,

“Bugün geldiğimiz nokta 27.’si yapacağımız bu organizasyonu 49 ülkeden 1096’sı Türk, 892’si yabancı olmak üzere 1988 yüzücü katıldı. Hem katılımın toplam sayısı olarak hem de kadın sporcularımızın katılımı bakımından rekor kırıyoruz. En çok katılımın Türkiye’den olması lazımdı ama bunların arkasında yabancı sayısındaki yoğunluğa baktığımızda katılım bakımından birinci sırada Rusya, ikinci sırada İngiltere, üçüncü İtalya ve dördüncü de Almanya var. Yabancı ülke kotasını 900 kişiyle sınırlandırmıştık ve ülke kotasını da 250 olarak sınırladık. Biz daha çok ülke, daha çok yabancının bu deneyimi tatmasını istiyorduk. Başvuru başladığından itibaren İlk 4 dakikada Rusya 250 kişilik rezervasyonunu doldurdu. 900 kişilik yabancı yüzücü sayısı da 10 saat içinde doldu. Katılımı 10 saat içerisinde kapattık. Bu da ülkemizin tanıtımı açısından çok önemlidir. Bu seneye baktığımızda 9 engelli yüzücü de var. 7’si erkek 2’si kadın. Yarışlar Kanlıca iskelesinden, Kuruçeşme Cemil Topuzlu’ya kadar devam edecek ve yarışçılar orada karaya çıkacak. Yaklaşık 6,5 kilometrelik parkur. Bütün yüzücülerde çip olacak ve geç atladı erken atladı sorunu olmayacak” dedi.

'Spora ve dostluğa çağırıyoruz'
Samsung Türkiye Genel Müdürü Yoonie Joung ise sporun evrenselliğinin insanları birleştiren bir unsur olduğunu vurgulayarak, “Herkesi barışa ve hoş görüye davet ediyor. Olimpiyatların resmi sponsoru olan Samsung olarak biz de 11 yıldır TMOK ile beraber herkesi kıtaların birleştiği bir yere spora ve dostluğa çağırıyoruz. Burada olmak bizim için ayrı bir gurur. Bu sene iletişim yarışına bir yenisini daha ekledik. Çalışmalarımız hem Türkiye’de hem de yurt dışında oldukça beğeni aldı. Heyecanımızda arttı. Bu yıl Samsung basın ödülleri için sizlere bir kez daha teşekkür etmek isterim. Yarışçılara ve emek veren herkese başarılar diliyorum. Boğaz çok güzel gelsenize diyorum” açıklamasını yaptı.

'Akıntıya karşı yüzeceğim'
7 okyanusu yüzerek geçen Adam Walker, yarışa davet edildiği için teşekkür ederek sözlerine başladı. Yüzücü Walker, “İstanbul’a ilk gelişim bunu söylemek isterim. Öncelikle açık hava sporu bildiğiniz gibi en önemli sporlardan bir tanesi. Bu sadece fiziksel anlamda değil duygusal anlamda da sizi besliyor. Bunun çok önemli bir spor olduğunu söylemem gerek. Benim hayatım çok değişti yüzme sporuyla birlikte. İnsanlara ilham verebilecek bir iş yapıyorum. Bu yüzden çok önemli. Aslında çok heyecanıyım. Burada yüzmeyi çok istiyorum. Yüzdüğüm 7 okyanus bu zaman arasında geçti. Aslında tam da istediğim buydu. Öncelikle akıntıya karşı yüzeceğiz. Akıntıya karşı mücadele edeceğiz ve çok farklı ülkelerden insanlarla birlikte olacağız. Bunun için de ayrı heyecanlıyım. Dünyanın her yerinde yüzdüm ve buraya geldiğim zaman insanların neden buraya defalarca gelmek istediğini de anladım. Dışarıya baktığımda da bunun sebebini anladım. Umarım yarışmada iyi sonuçlar çıkar ve beni geçen olmaz. Pek çok kişinin ve kurumun destek verdiği bu organizasyona katıldığım için çok memnunum. Herkesi açık havada yüzmeye teşvik etmek gerekiyor. Üstelik korkmayın burada köpek balıkları da yokmuş. Burada olmak benim için bir onur” yorumunda bulundu.