Fenerbahçe, Robin van Persie'yi açıkladı

Nani transferi ile ses getiren Sarı Lacivertliler, Hollandalı yıldız Robin van Persie'ye de imza attırmak üzere. Fenerbahçe, yıldız forvet ile görüşmelere başladığını borsaya bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Transfer dönemine damgasını vuran Fenerbahçe, Robin van Persie ile görüşmelere başladığını resmen açıkladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Profesyonel futbolcu Robin van Persie'nin transferi için kendisi ve Kulübü ile görüşmelere başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Londra'da Fenerbahçe için sağlık kontrolünden geçen Robin van Persie'nin 12 Temmuz Pazar günü Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Hollandalı yıldızın Pazartesi günü ise kendisini resmen Fenerbahçeli yapacak olan sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Fenerbahçe bu transfer için Manchester United'a 4.5 milyon sterlin (6.2 milyon euro) ödemesi beklenirken, Robin van Persie de yıllık 6.5 milyon euro kazanacak.

Gol yüzdesi en yüksek oyunculardan

Son 5 sezonda 96 gol 30 asist yapan Robin van Persie, bu dönemde Premier Lig'de en fazla sayıda gole katkı yapan oyuncu oldu.

asfasfdfddd.jpg

   *Robin van Persie, Premier Lig tarihinin maç başına gol yüzdesi en yüksek 4. oyuncusu konumunda. 

Öte yandan Persie, Premier Lig'in 2013-2014 ve 2012-2013 sezonlarında uluslararası çapta forması en fazla satılan oyuncusu.