Halterde altın madalya ve rekor

Halterde kadınlar 53 kiloda Ayşegül Çoban silkmede, Emine Şensoy koparmada altın madalya kazandı. Çoban, Akdeniz Oyunları rekorunun da yeni sahibi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - 17. Akdeniz Oyunları'nda 53 kilo kadınlar halterde Ayşegül Çoban silkmede 110 kiloyla, Emine Şensoy ise koparmada 82 kiloyla altın madalya kazandı.

Erdemli Kapalı Spor Salonu'ndaki müsabakalarda silkmede Nurcan Taylan'a ait 109 kiloluk oyunlar rekorunu 110 kilo kaldırarak kıran Ayşegül Çoban altın, 96 kilogram kaldıran Emine Şensoy gümüş, 95 kiloyla Fransız sporcu Manon Lorentz ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Aynı kiloda koparmada ise tartı averajıyla Emine Şensoy 82 kilogramla altın, Ayşegül Çoban 82 kilogramla gümüş, İtalyan sporcu Manon Lorentz ise 79 kiloyla bronz madalyaya uzandı.

Aylin Daşdelen'den 2 altın madalya

58 kilogram kadınlar halterde ise Aylin Daşdelen, silkmede 113, koparmada 87 kilo kaldırarak 2 altın madalyanın da sahibi oldu. 86 kilo kaldıran Mısırlı sporcu Esra Ahmed gümüş, 78 kilo kaldıran Tunuslu sporcu Nadia Hosni ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Silkme müsabakalarında ise ikinci hakkında 113 kilo kaldıran milli sporcu Aylin Daşdelen, Emine Bilgin'e ait Akdeniz Oyunları rekoru kırarak altın madalya kazandı.