Kaçkarlar'da heliski heyecanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
RİZE - Helikopterli kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Rize'nin Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası, heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı.
 
1-109.jpg
 
Kayakçıların helikopterle dağ zirvelerine çıkıp kayak yaptıkları bir spor türü olan heliski, dünyada sayılı bölgelerde yapılabiliyor. Türkiye'de bu sporun yapıldığı tek merkez olan Kaçkar Dağları'nın Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde kalan bölümü ile Ayder Yaylası, heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı.
 
[PAGE]
 
Bu sezon Kaçkar Dağları'nda heliski yapmak için gelen kayakçılar, konakladıkları Ayder Yaylası'ndan sabah erken saatlerde helikopterle alınarak, dağların zirvesine bırakılıyor. Zirveden kayarak vadilere inen kayakçılar, buradan tekrar helikopterle alınıp dağların zirvesine bırakılarak, aşağıya iniyor. Kayakçılar, gün boyunca kayak yaptıktan sonra akşam saatlerinde helikopterle Ayder Yaylası'na dönüyor.
 
2-109.jpg
Heliksi Rehberi Yıldırım Seçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heliskinin dünyada sınırlı bölgelerde yapıldığını belirterek, "Heliski, kayakçıların helikopterle dağların zirvesine çıkıp atlayarak kaydığı bir spor türüdür" dedi.
 
Bu yıl karın az yağmasından dolayı heliksi sporunun en uygun parkurlarının Ayder Yaylası çevresinde olduğunu, bu nedenle kayakçıların burayı tercih ettiklerini ifade eden Seçmen, "20 kişiden oluşan Belçikali ve Fransız ilk grup, Kaçkarlar'da heliski yapmaya başladı. Ayder Yaylası ve Kaçkarlar'da 2 helikopterle heliksi sporunu yapıyoruz. Hava şartları uygun olursa faaliyetlerimiz 2 hafta daha sürecek" diye konuştu.