Kadıköy'de şampiyonluk havası

Spor Toto Süper Lig'de lider Fenerbahçe, Medical Park Antalyaspor'u 4-1 yendi. Sarı Lacivertli ekip bu sonuçla en yakın rakibi Beşiktaş ile arasındaki farkı 12 puana çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Antalyaspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunun bitimine 5 hafta kala en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 12'ye yükselterek, şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı. Lider, Galatasaray ile arasındaki farkı ise tekrar 13 puana çıkardı.

13. dakikada Tita'nın ceza alanı önünden kullandığı serbest vuruşta, savunmaya çarpan top üstten kornere gitti.

17. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde müsait durumda bulunan Webo topu dokunamayınca, savunmada Serkan Balcı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 

21. dakikada ceza alanı dışından sağ çaprazdan serbest vuruş kullanan Caner Erkin, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı direğin yanından ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

31. dakikada ceza alanı dışından sağ çaprazdan bu kez Tita'nın kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde altıpasta Isaac kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-1

37. dakikada sağdan ceza alanına giren Sow, topu ayağından açmasına karşın Giray Kaçar ve Boum meşin yuvarlağı birbirine bırakınca topa bir kez daha sahip oldu. Senegalli futbolcunun sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Hakan Arıkan meşin yuvarlağı kornere çeldi. Aynı dakikada sağdan Meireles'in kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Alves'in kafayla altı pasa indirdiği topu Kadlec, filelere gönderdi ve takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1

Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. 

49. dakikada Kuyt'ın ceza yayı içinden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Hakan Arıkan'da kaldı. 

62. dakikada ceza alanı dışından sol taraftan Vederson'un kullandığı serbest vuruşta, Meireles'in kafasından seken topu kaleci Volkan Demirel kornere tokatladı. 

64. dakikada soldan Caner Erkin'in kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Kadlec'in kafa vuruşunda, kaleci Hakan Arıkan son anda dokunarak meşin yuvarlağı üstten kornere gönderdi. 

71. dakikada Alper Potuk'un savunmanın arkasına attığı topla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Webo'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 

74. dakikada soldan ceza alanına giren Vederson'un yerden sert ortasında, kale önünde Hasan Ali Kaldırım'ın müdahale ettiği topu Alper Potuk uzaklaştırdı.

89. dakikada Meireles'in soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde kaleci Hakan Arıkan tek elle müdahale ederek topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza alanı içinde meşin yuvarlağı kontrol eden Kadlec, dönerek düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-1

90+3. dakikada Medical Park Antalyaspor'da Serkan Balcı, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

90+4. dakikada Kuyt'ın ara pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Sow, ceza alanına girerek, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 3'e çıkardı: 4-1

Lider Fenerbahçe, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı. 

Fenerbahçe şampiyonluğa çok yakın

Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunun bitimine 5 hafta kala en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 12'ye yükselterek, şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı. 

Ligin 30. haftasında, 20 Nisan Pazar günü Beşiktaş derbisinde alacağı galibiyet, sarı-lacivertli ekibi bitime 4 maç kala şampiyon yapacak. 

En yakın rakipleri Beşiktaş (54 puan) ve Galatasaray'ın (53 puan) puan yitirdiği haftayı, galibiyetle geride bırakan Fenerbahçe, puanını 66'ya yükselterek, çok büyük bir avantaj elde etti. 

Futbolcuların büyük sevinci

Fenerbahçeli futbolcular karşılaşmanın ardından uzun bir süre sahada kalarak çok yaklaştıkları şampiyonluğu kutladılar. 

Rakip takım oyuncuları soyunma odasına gittikten sonra orta alanda toplanan sarı-lacivertliler, tribünlerle beraber şampiyonluk şarkıları söyleyip birbirleriyle şakalaştılar. 

Futbolcular tezahüratların ardından kendilerini çağıran tribünlere doğru giderek taraftarları selamladılar. Futbolcular ve taraftarlar bu sırada da "Sarı, lacivert, şampiyon, Fener" şeklinde karşılıklı tempo tuttular. 

Futbolcular sahada tribünleri  dolaşırken tribünlerden sahaya giren bir genç taraftarı güvenlik görevlileri engelledi. Tribünlerin güvenlik görevlilerine gösterdiği tepkinin ardından futbolcular genç taraftarı yanlarına aldı ve taraftar futbolcularla beraber tezahüratlara eşlik etti. Webo formasını genç taraftara hediye etti. 

Tribünlerde şampiyonluk şarkıları

Fenerbahçe'nin sezonun bitimine 5 hafta kala şampiyonluk yolunda elde ettiği büyük avantaj, tribünlere büyük sevinç yaşattı. 

Caner Erkin ve Kadlec'in gollerinden sonra coşan taraftarlar karşılaşmanın devre arasında cep telefonlarının ışıklarıyla tribünlerde ışık şov yaptılar. 

Taraftarlar mücadelenin ikinci yarısı boyunca da şampiyonluk şarkıları söylediler. 

"Önemli bir takım olduğumuzu gördük"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal,Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezon başından bu yana, takım olarak ligde mücadele ettiklerini söylediğini anlatarak, cezalı ve sakat çok sayıda oyuncudan yoksun çıktıkları mücadelede, görev alan futbolcuların ortaya koyduğu performansın kendisini mutlu ettiğini belirtti. 

Fenerbahçe camiasının kendilerine duyduğu inancın karşılığını vermiş olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Yanal, şöyle devam etti: 

"Sezon başından bu yana, bir takım olduğumuzu ve bu şekilde ligde yer aldığımızı söylemiştim. Bugün önemli ve kritik bir aşamada ne kadar önemli bir takım olduğumuzu gördük. Çok uzun süre oynamayan futbolcuların takımın içinde ne kadar var olduklarını gördük. Çok fazla süre almayan oyuncuların büyük katkısının olduğu ortamı oluşturmak kolay değil. Şampiyonluğun matematiksel olarak alınmasına çok az bir süre kaldı. Oyuncularımızın böyle bir şampiyonluğu, şu süreçte, üstüne basa basa anlamaları ve başarılı olmaları beni ayrıca mutlu ediyor. Tekrar oyuncularımı kutluyorum. Onların gösterdiği çabanın, takım olma yolunda gösterdikleri etkinlik ve karakterin altını çizmek istiyorum. Bu da Fenerbahçe'nin duruşuna yakışır bir tavırdır. Oyuncularımızın bu tavrı, bizi şampiyon yapmıştır. Bundan sonraki bu duruş ve tavır, bize Fenerbahçe ve Türk futbolu için önemli bir referans teşkil edecektir."  

Yanal, Beşiktaş derbisi hatırlatılarak yöneltilen "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kazandığınız taktirde şampiyonluk turu atacak mısınız?" sorusuna, şu yanıtı verdi: 

"Yine futbolun dışında, futbolu kışkırtacak, ona iğne sokacak sorular geliyor. Çok üzülüyorum. Bunlarla uğraşmaktan futbolun kendi özüne giremiyoruz. Bu tepkiyi göstermek zorundayız. Biz Fenerbahçe olarak aynı oyunu, aynı disiplin içinde oynamaya devam edeceğiz. Çünkü maçlar bitmedi, 5 maçımız daha var. Bunlardan bir tanesi de derbi. Bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz. Saha içinde futbol oynamaya çalıştık, yine futbol oynamaya çalışacağız." 

"10 puan aldığımız taktirde ligde kalacağımıza inanıyorum"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Fenerbahçe deplasmanının her takım için zor olduğunu belirterek, "Bugün çok kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Skor çok üzücü ama oyun ve mücadele anlamında gayet iyi işler yaptık" dedi. 

Fenerbahçe'nin 6 futbolcusunun eksik olmasının çok büyütüldüğünü vurgulayan Çapa, şöyle devam etti:

"Bizim de 3-4 tane çok önemli oyuncumuz yoktu. Fenerbahçe bu oyuncularının yokluğunu kaldırabilecek kadroya sahip. Biz sahada mücadele eden oyunculardan memnunuz. Burada alacağımız puanlar, sonraki haftalar için bonus olacaktı ama olmadı. Şimdi 5 tane final oynayacağız. Rakiplerimizden 1 fazla maç kazanmamız gerekiyor. 34 hafta sonunda inşallah Antalyaspor'u hak ettiği Süper Lig'de bırakırız." 

Fuat Çapa, ligde kalma hesaplarıyla ilgili bir soru üzerine, "Bundan sonraki süreçte iç sahada üç, deplasmanda iki maçımız var. 10 puan aldığımız taktirde ligde kalacağımıza inanıyorum. İç sahadaki 3 maçı kazanıp, dışarıdan alacağımız bir veya 3 puan, bizi sezon sonunda ligde bırakacak. Takımın kalitesine baktığımız zaman, rahatlıkla bunu yapabileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir