Los Angeles Clippers 2 milyar dolara satılıyor

Irkçı sözleri nedeniyle Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'den ömür boyu men edilen Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling, takımı 2 milyon dolara satmayı kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LOS ANGELES - Irkçı sözleri nedeniyle Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'den ömür boyu men edilen Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling, takımı 2 milyon dolara satmayı kabul etti. Onay sürecinin tamamlanması halinde Los Angeles Clippers'ın yeni sahibi bilgisayar devi Microsoft'un eski başkanı Steve Ballmer olacak.

BBC'de yer alan habere göre, Donald Sterling'in avukatları, tarafların satış konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.

80 yaşındaki Sterling anayasal haklarını ihlal etmekle suçladığı NBA yönetimi aleyhine açtığı 1 milyar dolarlık davayı da çekti. NBA yönetimi Sterling'i 2 buçuk milyon dolar da para cezasına çarptırmıştı.

Hidayet Türkoğlu'nun da forma giydiği Los Angeles Clippers'ın resmen satışı için ise NBA'deki diğer takım sahiplerinden en az dörtte üçünün onayı gerekiyor. Satışa yönelik oylamanın Temmuz ayı ortasında yapılması bekleniyor.

Takımı 12 milyon dolara almıştı

Yeterli sayıda takım sahibinin onayı halinde NBA tarihinin en pahalı satışı tamamlanmış olacak.
Donald Sterling Los Angeles Clippers'ı 1981'de 12 milyon dolara satın almıştı.

Sterling'in kız arkadaşı Vanessa Stiviano ile yaptığı bir telefon görüşmesinin kaydı iki ay önce bir magazin programında yayınlanmıştı.
Sterling'in, 10 dakika süren görüşmede Stiviano'ya, "Senin maçlarımıza siyahi arkadaşlarını getirmeni istemiyorum. Onları etrafımda görmekten memnun değilim. Benim maçlarım dışında onlarla ne yapıyorsan yap ama Clippers maçlarına davet etme. Özellikle Magic Johnson ile birlikte çektirdiğin resimleri Instagram hesabından paylaşmanı istemiyorum" demişti.

Los Angeles Lakers takımının unutulmaz oyuncularından Magic Johnson Sterling'e büyük tepki göstermiş, "Sterling Los Angeles Clippers'ın sahibi olduğu sürece takımın hiçbir maçına gitmeyeceğim" demişti.

Johnson'ın adı da, Los Angeles Clippers'a talip kişiler arasında geçiyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir