Malatyalı işadamlarından ABD'de futbol okulu

Amerika'da yaşayan işadamı Teoman Mutlu, geçen yılın başında kurulan Malatyaspor USA'in ardından bir grup işadamı ve profesyonel yönetici ile birlikte eylül ayında futbol okulu açacaklarını söyledi. Okulda eğitimi, takımın da hocalığını üstlenen Ümit Karan verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK ESKİ BEZİRKAN

NEW YORK - Amerika'da yaşayan Malatyalı işadamları, geçen yıl kurulan ve Cosmopolitan 1'nci liginde mücadele eden Malatyaspor USA'in ardından futbol alanında yatırımlarına okul ile devam edecek. Malatyalı işadamı ve Malatyaspor USA'in kurucu başkanı olan Teoman Mutlu, çoğunluğunu işadamı ve profesyonel yöneticiden oluşan Malatyaspor USA'in yönetim kurulu ile birlikte futbol okul projelerini eylül ayında hayata geçireceklerini söyledi. Yaklaşık 8-10 milyon dolar arasında bir yatırım bedeli olduğu öğrenilen okulda eğitimi ise Galatasaray'ın eski futbolcusu Ümit Karan verecek.

Çocukluğunda Türkiye'de yaşadığını, bu yıllarda futbol oynadığını ve Malatyaspor'un efsane olduğu yıllarda da maçlarını hiç kaçırmadığını anlatan Mutlu, bu nedenle Amerika'da da aynı adı taşıyan bir futbol takımının kurulması düşüncesinin hep var olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde Malatyaspor USA'in Genel Kurulu'nun yoğun katılım ile gerçekleştiğini belirten Mutlu, yeni yönetimde işadamları ve profesyonel yöneticilerin çoğunlukta olduğunu kaydetti. Mutlu, “Çok güçlü yönetim oluşturduk. Takımızın da güçlü olmasıyla mücadele ettiği bölgede sadece Türklerin değil, tüm yabancıların da başarısından gurur duyacağı bir takım olacağımıza inanıyorum” dedi.

Malatyaspor USA'in teknik direktörü olan Ümit Karan
futbol okulunun da 
sorumluluğunu üstelenecek


Hem takımın hem öğrencilerin başında olacak

Geçen yıl Ocak ayında kurulan Malatyaspor USA'in ilk yılı olmasına rağmen 18 takımın yarıştığı ligi 7'nci olarak bitirmeyi başardığını kaydeden Mutlu, futbol takımının başarılı olması konusunda çıtayı her geçen gün yükselttiklerini söyledi. İlk iş olarak futbol takımının teknik direktörlüğüne Galatasaraylı eski futbolcu Ümit Karan'ı transfer ettiklerini ifade eden Mutlu, “Ümit Karan teklifimizi hiç tereddüt etmeden kabul etti. Türk futbolunun başarılı isimlerinden olan Ümit Karan, ağustos ayından itibaren Amerika'da yaşayacak ve Malatyaspor USA'in teknik direktörlüğünün yanı sıra eylül ayında açılacak okulumuzun da başında olacak” diye konuştu.

700 öğrenciye futbol eğitimi

Yaklaşık 8-10 milyon dolarlık bir yatırım bedelinin olduğu öğrenilen okulun New Jersey eyaletinin Paramus şehrinde açılması planlanıyor. Yaklaşık 700 öğrencinin ilk yıl için başvurusunun beklendiğini kaydeden Mutlu, şunları söyledi: “Okul başladığında bu sayının 1000'i geçeceğini düşünüyoruz. 8-10, 10-12, 12-14, 14-16 ve 16-18 yaş grupları olmak üzere ayrı gruplar oluşturacağız. Cumartesi ve pazar günleri çocuklara futbol eğitimi verilecek. New York ve New Jersey bölgesinde 8-16 yaş arasına 12 bin çocuk olduğu tahmin ediliyor. Katılımın yüksek olmasını bekliyoruz.

Bunun nedenleri arasında Amerikalı Türkler arasında spor organizasyonları yeterli sayıda değil. Bizim bu organizasyonumuz hayata geçtiğinde değeri bir antrenör de olacağı için ilgi fazla olacaktır. Ayrıca Amerika'da Türkiye'den farklı olarak liselerde yaptığınız spor alanındaki çalışmalarınız üniversiteye girişinizi yüzde 25 oranında etkiliyor. Yani sporun hangi alanında seçerseniz seçin buradaki başarınız burs almanızı kolaylaştırdığı gibi üniversitelerin öğrenci seçiminde de etkili oluyor. Bunun için de katılımın yüksek olmasını bekliyoruz. Aynı zamanda Amerika'da son yıllarda kızlar ve erkekler arasında da futbol popular olmaya başladı.”

Bahçeşehir Üniversitesi ile ortak proje
Malatyaspor USA'in daha üst liglere taşımanın yanısıra futbol okuluyla da Almanya'da olduğu gibi dünya çapında Türk futbolcusu yetiştirme hedeflerinin de olduğunu kaydeden Mutlu, “Amerikalı Türkler olarak biz de Mesut Özil gibi dünyaca ünlü futbolcular yetiştirmek istiyoruz. Bu, sadece eğitim ve yatırım ile mümkün. Futbol okulumuzla bir yandan eğitim sorunumuzu çözerken, bir yandan da yatırım ve projelerimize devam edeceğiz” dedi.
Amerika'daki ilk Türk üniversitesi olan Bahçeşehir Üniversitesi ile önümüzdeki yıl yaz okulu projesini hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Mutlu, “Türkiye'den Amerika'ya gelen İngilizce öğrenmek için Bahçeşehir Üniversitesi'ne gelen öğrenciler ile yaz okulu açacağız. Bu öğrencilerimiz hem Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki eğitimlerine devam ederken bir yandan da spor okulumuzda futbol eğitimi alma imkanları olacak” diye konuştu.