Tokatspor'da "haciz" sıkıntısı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
İSTANBUL - Tokatspor Kulübü'ne, eski başkanlardan Sami Ülkü'nün alacakları nedeniyle dün haciz uygulaması yapılmasına kulübün yönetim kurulu üyesi Bahri Çabuk tepki gösterdi. 
 
Olimpiyatevi'ndeki Ziraat Türkiye Kupası 3. tur kura çekiminin ardından gazetecilere, kulübe gelen haciz ile ilgili açıklamalar yapan Çabuk, iki dönem önce Tokatspor'da başkanlık yapan Sami Ülkü'nün o günlerde harcadığı paraları, Tokatspor'dan kendi döneminde imzalayıp aldığı senetler karşılığında tahsil etmeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
"Bir aydır her gün eski başkandan tehdit alıyoruz. Yok 'Tesislerinizi boşaltacağız', yok 'Şunu alacağız, bunu alacağız' diye. Başkan, yanında kendi çalıştırdığı elamanının adına elindeki 880 bin liralık senedi icraya koydu. Bugün faizleriyle birlikte 1 milyon 250 bin lira tutuyor. Bu alacakla Tokatspor tesislerinin kapısına dayandı."
 
Konunun Tokatspor ile eski başkanı arasında olmadığını ileri süren Bahri Çabuk, şöyle devam etti:
"Bu, Tokatspor ile eski başkanının arasındaki mevzu değil. Bu kişinin daha önceden Tokat'taki yatırımlarından dolayı belediye başkanıyla olan husumetleri olayı bu duruma getirdi. Biz tesislerimizi yaparken belediye başkanımızdan çok büyük destek aldık. Biz de onu onore etmek için tesislerimize ismini verdik. Bunların şimdi aralarındaki mevzularından dolayı, 'O tesislerdeki ismi indirin, ben alacağımdan vazgeçeceğim' diyor. Biz de başkanımıza, Tokatspor'a sahip çıkıyoruz. Ne onu oradan indireceğiz, ne de Tokatspor'u onlara bırakacağız. O da alacağını mutlaka bir gün Tokatspor'dan alacak."
Haciz olayının ardından kulüpte adeta tek yumruk olduklarını anlatan Çabuk, "Futbolcularımız, teknik heyetimiz tek yumruk oldu, dağılmadan takımlarına sahip çıkarak bugün yine idman yapıyorlar. Yönetim kurulu ve taraftarlarımız da idmanda. Eşyalarımızın hepsini aldılar, ama bugün öğleden sonra hemşehrilerimiz tekrar tesisleri yeni eşyalarla donatıyorlar. Kanuni yoldan gerekli girişimler yapılıyor. Bu gibi insanların kulüplerin üzerinden ellerini çekmelerini rica ediyorum. Bunlar kendilerini tanıtmak amacıyla spor kulüplerini kullanıyorlar, daha sonra oyun bittiğinde verdiklerini geri istiyorlar" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir