VakıfBank Polonya’daki finaller için sahada

CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off turu rövanş maçında VakıfBank, 12 Mart Perşembe günü Fenerbahçe Grundig ile mücadele edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı Türk takımı olan VakıfBank, 6’lı play-off rövanş maçında Fenerbahçe Grundig ile karşılaşıyor. Geçtiğimiz hafta oynanan ilk mücadeleden 3-1 üstün ayrılan sarı-siyahlılar, bu maçı kazanması halinde son beş sezonda dördüncü kez Dörtlü Finaller’e katılmayı başarmış olacak. 

2011 ve 2013 yıllarında bu turnuvada şampiyonluk sevinci yaşayan VakıfBank’a Dörtlü Finaller’e yükselmek için galibiyetin yanı sıra iki set kazanması da yetecek. Mücadelenin 3-0 ya da 3-1 Fenerbahçe Grundig lehine tamamlanması halinde ise 15 sayı üzerinden altın set oynanacak ve bu seti kazanan taraf yarı finale yükselecek. CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri ise 4-5 Nisan tarihlerinde Polonya’nın Szczezin şehrinde Chemik Police takımının ev sahipliğinde düzenlenecek.

Rövanş maçı öncesi görüşlerini dile getiren VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Bizim için de rakibimiz için de perşembe akşamı oynayacağımız mücadele final niteliğinde. İlk maça göre çok daha farklı bir maç olacağını düşünüyorum. Rakibimiz ev sahibi olma avantajına sahip olacak. Her iki takım da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak çünkü bu maçın artık telafisi yok. Rakibimizin özellikle hücumda inanılmaz bir gücü var. Biz de bunu çok yakından biliyor ve buna göre hazırlanıyoruz. Sert ve uzun bir maç olacağını düşünüyorum. Umarım bir kez daha kazanarak Avrupa Şampiyonluğu yolunda önemli bir adım atarız” diye konuştu.
 
Turnuvanın ilk aşamasında E Grubu’nu lider bitiren VakıfBank, 12’li play-off turunda geçtiğimiz sezon finalde kaybettiği Rus temsilcisi Dinamo Kazan’ı her iki maçta elde ettiği galibiyetlerle saf dışı bırakmayı başarmıştı. VakıfBank, Fenerbahçe Grundig ile bu sezon oynadığı dört maçı da kazanarak rakibine üstünlük kurmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir