Bu mobil uygulamaları indirmeden tatile çıkmayın!

Yaz, nihayet geldi! Bu hafta, tatilinizi planlarken kullanabileceğiniz ve telefonunuzda götürebileceğiniz, 8 farklı ve yararlı seyahat uygulamasına yakından bakıyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İstanbul'da havalar bir açık bir kapalı istikarsız sürüp gitse de haziran ayının ortasındayız ve resmi olarak yaz mevsiminine girmiş bulunuyoruz. Nihayet bütün kış hayalini kurduğumuz tatili planlanmaya başladık.

Seyahat planlamak kimileri için çok kolay olsa da kimileri için zorlu bir süreç. Bir seyahat planı çıkarmak, hava durumunu kestirebilmek, rotaları belirlemek, nerede konaklanacağına karar vermek gibi aşamalar oldukça yıpratıcı olabiliyor .

Akıllı telefonlarımızdaki mobil uygulamalar artık her şey de olduğu gibi seyahate çıkarken de hayatımızı kolaylaştırıyor. Tatilinizi daha unutulmaz hale getirebilmeniz için birçok uygulama, online marketlerde sizi bekliyor. Tatili planlama aşamasından tatilinizin son anına kadar tüm aşamalarda tatilinizi sorunsuz ve keyifli geçirmeniz konusunda size yardımcı olabilecek bu mobil uygulamalarla konaklayacağınız yeri seçmeden, gittiğiniz yerdeki en popüler ve güzel mekanları keşfetmeye, en güzel tatil fotoğraf ve videolarını çekmeye kadar birçok işi sadece akıllı telefonunuzu kullanarak halledebilirsiniz.

Bu hafta, tatil planı heyecanınıza ortak olmak istedik ve son yıllarda çok popüler olan mobil uygulamaları telefonunuza indirerek tatili planlarken ya da tatilde hayatınızı daha kolaylaştırabilecek uygulamaları sizlerle paylaştık. Tatil bavulu kadar önemli bu mobil uygulamaları indirmeden tatile çıkmayın!

TRAVELMATH

Henüz plan aşamasındasınız ve zaman-mesafe ikilisi sizin için çok önemliyse ve oradan oraya sitelerde gezip, Google'da arama sonuçlarını incelemeye üşeniyorsanız. Bu uygulama hayat kurtaran planlamalar yapmanıza yardımcı olabilir. Travelmath ile kaç km uzaklıkta, hangi araçla kaç saatte ulaşabilirsiniz, hemen öğrenebilirsiniz. Üstelik uçuşları da aratma seçeneğiniz bulunuyor.

MOMONDO

Tatil planı yaparken en büyük dertlerden biri iyi oteli ve uçak biletini uygun fiyatlarla bulabilmek. Bu noktada öne çıkan uygulamalardan biri Momondo ile dünyanın her yerindeki otelleri ve uçak biletlerini hızlıca arayabilir ve karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca Momondo, tercihlerinizi hatırlayarak kişiselleştirilmiş uygulama hizmeti de sunuyor.

UNLOCK TURKEY

Bu yaz Akdeniz ya da Ege tatili planlıyorsanız, Unlock Turkey, size yardımcı olacak rehberlerden biri. Uygulamayla seyahatiniz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz bilgi ve hiçbir yerde bulamayacağınız yerel önerilere ulaşabilirsiniz. Konumunuza göre size en yakın turistik mekanları ve görülmeye değer mekanları listeler, nasıl gidileceğini tarif eder, size özel rota belirlemenize yardımcı olur.

XE CURRENCY

Yok yok bu yaz Yunan Adalarına kaçarız da XE Currency uygulamasına ihtiyacınız olabilir. Bu uygulamayla internetiniz olmasada anlık döviz çeviriciye sahipsiniz. Özellikle benim gibi para birimlerini çevirmeye aşina değilseniz ve harcadığınız paranın kontrolü sizde olsun istiyorsanız bu uygulama hayat kurtarıyor.

WİFİ FİNDER

Yurtdışı tatillerinde özellikle internet elzem bir ihtiyaç oldu. Bu konuda oldukça popüler olan WiFi Finder, imdada yetişiyor. WİFİ Finder, en yakın WiFi ağına otomatik olarak bağlanmanızı sağlıyor. Bağlanmadan önce, her ağın güvenlik değerlendirmesini kontrol edebilirsiniz. Böylece ortak WİFİ ile internette gezinirken korunabilirsiniz de...

TİME OUT

Seyahat deyince yemek de önemli. Eğer yemeye düşkünseniz Time Out, tam size göre. Gidilecek seyahat noktasındaki yeme, içme ve eğlence mekanlarını listeleyen Time Out, yakın zamanda gerçekleşecek güncel kültür, sanat, müzik etkinliklerini de göstererek kullanıcıların plan yapmasını kolaylaştırıyor.

LİVE TREKKER

Eğlenceli uygulama Live Trekker ile seyahatlerinizin dijital bir günlüğünü çıkarabilir ve dönüşte interaktif bir harita üzerinden seyahat anılarınıza göz atabilirsiniz. Live Trekker, siz gittikçe, rotanız üzerinde kırmızı bir çizgi çizer. En güzel yanı ise rotanız boyunca çektiğiniz fotoğraf, video, ses kayıtları ve notları da bu dijital günlüğünüze ekleyebiliyor olmanız.

POCKET

Tatilde sahilde güneşlenirken bol bol okuma yapmak istiyorsanız Pocket’ı indirmeden tatile çıkmayın. Pocket’a okumak istediğiniz yazıları kaydettikten sonra istediğiniz anda, hatta internet bağlantınız olmasa bile uygulamayı açarak bu biriktirdiğiniz yazıları rahat rahat okuyabilirsiniz.